FORVERT

Hva er det å være forvert? Og hvilke krav vil det bli stilt til deg hvis du vil bli forvert for en av mine hunder?.

 

* Å være forvert vil si at du får en hund som minimum er 14 mnd, som er frirøntget og veloppdragen. Hunden vil ofte være ferdig med utstillinger når det er aktuelt å sette den på for, men i enkelte tilfeller vil det være aktuelt å stille den endel ganger.

 

* Å være forvert vil si at jeg eier hunden på papiret, men at jeg ikke kan ta den tilbake, med mindre det er ting som tilsier at jeg må det, f.eks vanskjøtsel eller andre kriterier som står i avtalen.

 

* Er man forvert for en tispe, vil jeg ha mellom 3-4 kull på henne. Jeg kommer da til å ha tispen hos meg den uken paringen foregår, minimum en uke før fødsel, samt de ukene valpene trenger moren, vanligvis 7-8 uker. Tispen skal være i absolutt ro de tre første ukene etter paring, og i enkelte tilfeller, særlig hvis det er barn i familien, vil jeg da ha tispen hos meg disse ukene og.

Det går vanligvis 14-16 mnd. mellom hver gang tispen skal ha et kull.

 

Når tispen har hatt maksimum det fjerde kullet, omregistreres hun på deg, og  hun er formelt din.

 

* Er man forvert for en hannhund vil jeg ikke komme til å ha hunden lenge hos meg, men jeg vil hente den hjem hver gang den skal bli brukt i avl, og det kan variere hvor ofte dette blir, men sjelden mer enn 4 ganger årlig. Vanligvis er hannhunden hjemme hos meg en uke av gangen.

 

Er du forvert til en hund, får du en hund du kan bruke til det du måtte ønske, og du får det beste avlsmaterialet som var i det kullet, da dette er hunder jeg ønsker å avle videre på.

 

Ønsker du å bli forvert for en hund, stiller jeg endel krav:

 

- Du må forsikre hunden årlig i agria eller et annet selskap, og du må betale vaksinasjon en gang årlig.

- Hunden må få jevnlig med mosjon, og den må ikke bli fet eller mager, dette er spesielt viktig med tispene.

 

- Jevnlig stell er viktig, som kloklipping og stell av pelsen.

- Hunden må fores med et anerkjent merke som Royale Canine, eller andre kjente merker som man får kjøpt i dyrebutikker eller hos veterinær.

- Er man forvert for en tispe må jeg få vite straks tispen har fått løpetid, dette er et absolutt krav.

- Du bør bo nærmt Bergen, helst ikke mer enn en time unna, og hunden må bringes og hentes her de gangene det er aktuelt.

- Passer det for meg å ha hunden her hvis du skal bort, går det fint, men passer det ikke, er det ditt ansvar å finne et sikkert sted den kan være, f.eks et dyrepensjonat.

 

* Ellers kan du bruke hunden til det du vil, det være seg lydighet, bruks, kløv , eller bare som en vanlig familiehund. Vanligvis kan du ta hunden med deg på ferie, men hvis det kolliderer med paring, så går ikke det.

 

* Tror du at dette er noe for deg, så hender det at jeg har hunder som kan settes ut på for, det er ikke så ofte, men det skjer.

Selv om det er mange krav som stilles til en forvert, så vil du egentlig ikke merke så mye til at hunden ikke er registrert på deg, annet enn når hunden skal pares, har kull ev. stilles ut/klippes. Så lenge hunden blir tatt godt vare på vedrørende helse og omsorg, så vil du alltid ha hunden hos deg.

Flere synes det å være forvert er positivt, da man får en ferdig dressert hund som er renslig. Men samtidig blir du ikke eier på papiret.

 

Jeg betaler alle utgifter/egenandeler som har med avl og oppdrett å gjøre.

Jeg har pr i dag 3 hunder ute på for. En hannhund og to tisper. Ta kontakt via mail eller pr.telefon ønsker du mer informasjon om dette.