BH Victory Songs for Safir av Wennigården.     Født. 29.04.08

Presentasjonsvideo http://www.youtube.com/watch?v=fpSZocn9Gu8

Dere kan se film av henne da hun tok sitt første CERT og ble BIM  her;  http://www.youtube.com/watch?v=ZA67ihTVIJY  

Noen av hennes kritikker kan dere lese HER

Safir 21 mnd

Fri for HD-A

Fri for AD-A

BH tittel med 99/100 poeng

 

CERT og BIM 26/9-09 . Norsk schæferhundklubb avd. Bergen for dommer Renè Jørgensen fra Danmark.

 

2VK. med CK  og 3 Beste tispe for dommer Freddy Sten Christensen. 25/4 -2010

Klassevinner 8-10 mnd tisper ( 6 i klassen 29.02.09 Norsk sch.klubb avd. Bergen) og Beste Unghund!! (dommer Helge Aasmul)

Klassevinner 4-6 mnd (10 I klassen Norsk sch.klubb avd Bergen) (Dommer Mats Høglund)

Klassevinner og BIR valp, samt 4 BIG (av 8 ulike raser I grupperingen) (Dommere S. Halvorsen- og Petru Muntean)

ML 2 6-9 mnd Fitjar Stord Hundeklubb

ML 2  8-10 mnd Nsch. klubb avd Rogaland

Siste løpetid 1 august 13

Safir 17mnd

Safir 9 mnd

Bilder av Safir som dagmamma for mange goldenvalper, samt andre bilder fra sommeren 2010 kan dere se HER

 

Generell info:

Første løpetid 21.01.09

Andre løpetid 29.06.09

Tredje løpetid 10.12.09

Fjerde løpetid 22.06.10

Sjette løpetid 06.05.12

 

Safir 16,5 mnd.

 

 

Safir 14 mnd

 

Safir 10 mnd(nesten)

Da har vakre Safir rukket å bli nesten 10 måneder, og hun bare utvikler seg til å bli bedre og bedre. Etter fylte 6 måneder har hun vært med på tur i skogen hver dag, hvor hun får bygget opp musklene sine sammen med de andre hundene.

Særlig hennes fantastiske bevegelser blir fremhevet av alle dommerne, og også denne gangen vant hun klassen og ble Beste Unghund, nettopp pga. bevegelsene. Dommeren, Helge Aasmul, sa at i motsetning til de 5 andre hundene som ga seg etterhvert, gikk Safir bare bedre og bedre, og ga mer og mer av seg selv. Dette er typisk Safir, hun liker å ligge i front hvor hun virkelig kan få vist fram sitt lange og effektive steg. Desverre pøsregnet det denne dagen, så jeg fikk ikke filmet henne. Men det skal vi få ordnet ved en senere anledning. Stor takk til oppdretter Ronny Rinde som skaffet meg handleren Svenn Larsen kennel Fasties. Og stor takk til handleren også! Er avhengig av dere for at Safir skal få vist seg på best mulig måte.

Ellers har Safir nå hatt løpetid, og da var hun noe merkelig i forhold til vanlig, men nå er hun seg selv igjen:-). Pga. løpetiden har hun hatt 4 ukers pause fra lydighetstreningen, men så snart snøen forsvinner, er det full gang med trening igjen. Satser på å stille henne på BSBK klubbmesterskap I klasse 1 I juni måned.

 

Safir 6 mnd

Da har vakre, nydelige Safir blitt 6 mnd. Som dere ser av bildet har hun fortsatt utviklingen med å bli en nydelig tispe, med et sjeldent vakkert hode og uttrykk. Safir har nå så smått begynt å gå på korteturer, men vi kommer til å være svært forsiktig frem til hun er ett år og røntget. Hun har både gått med meg alene, og sammen med de andre hundene. Når hun går med halslenke får hun lov å trekke, når hun går med taubånd, må hun gå fint i bånd. Det er viktig å skille dette for henne, da hun jo skal trekke når hun har lenken på seg i utstillingsringen. Begge deler går veldig fint.

Safir er begynt å bli mye flinkere i lydighet også nå. Etter å ha hatt en noe down periode, synes hun nå det er kjekt igjen. Og nå kan hun lineføring, fri ved fot, vendinger høyre/venstre, rygging, spring og sakte marsj. Hun kan dekk fra holdt og dekk under marsj. Hun kan også innkalling, men jeg jobber mye med å få bein sitt foran meg, samt hurtig tempo inn. Stå under marsj har vi akkurat begynt med, så der er det nok et stykke frem. Dessuten trenger hun mye miljøtrening, for frem til nå har vi trent mest inne, slik jeg gjør med alle hundene i innlæringsfasen.

Safir har fortsatt et helt fantastisk gemytt. Hun er veldig rolig inne, og hun er utrolig tolmodig og snill med Glenn og alle som kommer på besøk. Hun elsker varmen fra peisen, og krøller seg ofte sammen rett foran den.

 

Safir 5 mnd

Da har Safir igjen vært på utstilling, og denne gangen ble hun BIR og 4 BIG for rasedommer Svein Arne Halvorsen og gruppe dommer Petru Muntean. Egentlig var dette veldig bra med tanke på at jeg ikke hadde handler, og måtte stille henne selv. Det er nemlig kun meg hun bryr seg noe om:-), og dermed er ikke det rundt ringen spennende nok til at hun reiste på ørene. men hun stod kjempefint ellers, og hun løp som vanlig meget bra:-)

Tusen takk til oppdretterne for at jeg fikk denne flotte jenta!

 

Safir 4,5 mnd

Safir har nå I dag 20.09.08 vært på sin første utstilling, og det gikk over all forventning! Hun slo ut ni andre I sin klasse, og vant hele klassen. Klassen var meget sterk for alle fikk rød. Safir utpreget seg med noen fantastiske bevegelser, noe dommeren også kommenterte. Safir som omtrent kun er trent på å stå, og ikke er trent på å trekke I bånd, gikk på hele tiden, og samarbeidet glimrende med sin flinke handler Marthe Rinde. Jeg derimot løp utenfor ringen, og merket at hvis hun skal fortsette å gjøre det så bra, så må jeg og legge meg i hardtrening:-), for man trenger kondisjon for å løpe utenfor.

Safir fikk følgende glimrende kritikk: "Meget gode bygningsforhold. Velpigmentert. Feminint, meget velformet hode. Meget god over og underlinje. Helt rett I fronten. Paralell bak. Meget jordvinnende bevegelser med spesielt godt framsteg!!!".

Dommer var Mats Høglund fra Sverige.

Under følger noen bilder fra utstillingen

Safir 4 mnd

3 mnd

Nå er Safir blitt 3 mnd, og hun har tydelig fått mer forståelse for hvordan hun skal være i huset. Når jeg ikke leker med henne, vet hun at hun skal være rolig. Hun kommer nå på innkalling, og hun er helt rolig hvis hun ligger i bur, det være seg i bilen eller i huset når vi er borte. Hun følger etter meg hvor enn jeg går, vi er bevisst at det er meg hun skal bli mest knyttet til.

Ørene ramlet ned en kort stund, men de kom raskt opp igjen, og nå ser de ut til å bli værende der.

Vi hadde henne på miljøtreningsbanen til politiet og forsvaret, ved Flesland Flyplass. Der fikk hun prøvd seg i mørkerom, i ulendt terreng, hun fikk gå oppå rør, hun fikk gå i en bunkers, og hun fikk sjekke ut noen kontainere. I tillegg gikk flyene rett over hodet hennes. Alt sammen gikk veldig bra, men det hadde nok tatt på henne, for dagen etter sov hun veldig mye.

Jeg har merket meg at hun er noe usikker på andre hunder, og har lett for å bjeffe, så det er det jeg skal gripe takk i fremover. Miljøtrening er viktig. Vi har trent litt på utstilling- å stå I ro, og som dere ser er hun blitt en riktig så vakker valp. Safir spiser nå maten sin greit og, ikke alltid hun spiser alle måltidene, men jeg trenger ikke å håndmate henne lenger, og det er bra!

Hun har et vakkert hode! Se bare under....

 

9-10 uker

Nå har vi vært på ferie I Nord Norge, og Safir koste seg masse der oppe. Besøk kom det hver dag, og hun var trygg og tillitsfull mot alle. Riktignok er hun vel glad i å bite, så alle satte vel kanskje ikke like stor pris på det:-), men hun gir seg nok med det når hun blir eldre.

Safir elsker å bære- på absolutt alt. Fra papir, til tre og metall. Hun har hittil hentet absolutt alt som jeg har kastet, og hun har også begynt å like draleken sin veldig godt. Den bruker jeg bevisst, for senere å trene henne I RIK programmet, der forsvar er en av øvelsene.

En annen ting som særpreger henne, er stor grad av nyskjerrighet. Da hun så komfyren min for første gang- åpen, la hun seg like godt oppå døren. Utslagsvaskene har hun hoppet opp og sjekket, alle de stedene hun har vært, toalettet er et fint sted å plaske har hun også funnet ut...._-), og slik er hun med absolutt alt.

Da Safir var ni uker, stod det ene øret rett opp, og da hun var 10 uker, stod begge ørene opp. Jeg har fått masse skryt av henne for fargene, temperamentet, hodet og bevegelsene. Så gjenstår det å se hvordan hun utvikler seg over tid. Men at hun er en stilig og flott liten jente nå, er det vel ingen tvil om:-) Bare se på bildene under....

Safir kommer fra et utrolig jevnt og flott kull, se bare her.....:

Søster nr1- bor I Tronheim. På bildet er hun 5 mnd. Aldri utstilt....

Søster nr2 bor her I Bergen. En kraftig og utrolig pigmentsterk tispe. På bildet er hun 4 mnd 1 uke Aldri utstilt...

 

Og sist, men ikke minst; Vision av Wennigården. Da de møttes slo Safir henne, men ellers har hun gjort det utrolig bra på utstilling; 2xklassevinner, og BIS-valp på klubbshow. På bildet 5 mnd.

Og så har vi hannvalpen- eneste I kullet; Varg av Wennigården 4 mnd på bildet

 

8 uker

Her følger noen bilder jeg har fått tilsendt av Safir og  mammaen, rett før henting...

 

.Endelig er vesle Safir kommet hjem. Hun er en herlig liten jente, som følger meg overalt hvor jeg går. Hun har lekt masse med de eldste golden valpene mine, og det har gått veldig fint. Safir har ikke villet ha så mye mat, så der blir det nok litt vom I foret til apetitten kommer.

Litt skummelt var det for henne å møte bullmastiffen min, men det gikk ikke lange stunden før hun ble helt trygg på han. Han er jo verdens snilleste gutt:-)

Nå drar snart Safir med meg på ferie til Nord-Norge sammen med et par andre hunder, så det vil gå noen uker før det kommer mer stoff innpå siden her.Under er et bilde av meg og Safir som jeg tok da hun var kommet hjem til meg:-)

 

7uker

Jeg måtte en tur til Førde I dag og, for å være helt sikker på at jeg hadde valgt rett jente sist. Det var nemlig en tispe jeg ikke vurderte sist, pga de trodde hun kunne bli langhåret, og den tispen måtte jeg sjekke da de nå var sikker på at hun ikke ble langhåret. En og en ble tispene hentet opptil et sted der de ikke var kjent. Jeg ønsket dette, pga de da viser mye bedre hvordan de er, enn om de er sammen som flokk. Jeg ble uansett kjempeglad, for Safir viste seg å være den klart tryggeste hunden. Hun løp bort til meg med en gang, rundslikket meg, og løp så videre. Klappelyder enset hun ikke. Så nå er jeg ikke i den minste tvil på at jeg har valgt rett hund. :-) Her følger tre bilder av henne som jeg tok i dag. Hun er morsom nå, med ører som går alle veier.

6 uker

Her følger noen nydelige bilder av Safir som jeg har vært så heldig å få tilsendt av den flinke fotografen Anja Stokkenes. Tusen takk! På bildene er safir 6 uker gammel.

 

Her er vesle Safir. Vakker ikke sant? Hun var ikke lett å plukke ut...., mange å velge mellom, og det ble prioriteringer.., men endte opp med å høre på de som hadde sett kullet disse snart 6 ukene. Så satser jeg på at hun blir bra. Hun var nok den som virket mest selvstendig, men det kan bli bra for meg- slik var nemlig Simba og:-). Hun var ihvertfall veldig selvsikker og trygg, og hun var en av de som var mest velbygd.

Safir er tispen til høyre. Den andre er den andre tispen jeg vurderte. Hun var noe mørkere i masken, og var veldig fin hun og, men hun virket noe "snillere" enn Safir, og da jeg gjerne ønsker styrke, var det Safir jeg valgte.

Vesle Safir kommer til meg torsdag 19 juni, og gjett om jeg gleder meg. At det ble Wennigården jeg til slutt valgte å kjøpe valp av, er egentlig en tilfeldighet. Egentlig skulle jo jeg beholde en valp etter Audi, men da hun gikk tom, så måtte jeg finne meg et nytt sted å kjøpe valp. Og Wennigården virket seriøse, og hadde valper på et gunstig leveringstidspunkt. I tillegg får jeg andrevalget av 6 tisper, så jeg håper det blir noe bra:-). Denne hunden skal jeg trene bevisst opp i lydighet, og mest sannsynlig vil jeg prøve meg i bruks og kanskje IPO og, hvis hun blir sterk nok mentalt. Blir hun vakker, vil hun nok bli stilt en del ganger. Ingenting er bedre enn en flott hund som fungerer godt mentalt. Og kanskje...., blir hun helt frisk, så blir det kanskje et valpekull etter henne en gang og:-), men det er langt frem i tid.

Jeg har alltid villet ha en annen rase enn golden, og at det ble schæfer skyldes egentlig at det ikke ble en ny bullmastiff på meg. I tillegg kan man bruke schæferhunden til mye mer, og når Simba nå er blitt 10 år, så er det på tide å få noe nytt å starte med, selv om jeg håper jeg kommer til å ha han lenge enda. Så følg med innpå denne siden og, her kommer jeg til å fortelle mye om min nye skjønnhet.

Sch1 Nilo V Heralmaborg

Cert BIR

 

HD:A

AA:A

NHSB2572032

Tittel

SCHH1

Født

14/8-2005

 

SCHH3  Quantum Von Arminius 

SZ2055986   H:B

SCHH3Dux Della Valcuvia 

SZ2052621   H:A

 

SCHH1Only Vom Wutachtal 

SZ2010235   H:A

 

Janke V Heralmaborg 

NHSB2359288  

SCHH3 BH AD

Esko Vom Dänischen Hof 

SZ1998887   H:A

Cindy V Heralmaborg

NHSB1924683   

BH

Adelnor's Alexis

Cert, 5 CK,

SG10 2006

 

HD.B

AA.A

12129/05

Tittel

Født

23/10-2004

Fargevar

Sort/Rød

N UCH SCHH2 BH

Pacco Vom Nadelhaus

 AKCSBDL86331001   H:A A:C Sort/Brun

Flick Vom Banonenwald AKCSBDL90354501   

Esther Vom Nassauerberg 

AKCSBDL86122001   

BHRachel Vom Streek

SZ2093097   H:B A:A Sort/Brun

SCHH1Xandor V Fortunahof 

SZ2070635   

 

ISCHH1

Prisca V D Zomerdijkslanden
SZ2047352   

 

Mor: Adelnor `s Alexis   Cert, 5 CK, SG10 2006

 

Far: SchH1 Nilo van Heralmaborg .   Stilt en gang på utstilling I Norge; Cert og BIR