Fv. Kam som du bruker når hunden røyter mye, og ved eventuelle floker i pelsen. Den børsten jeg viser over og undersiden på, er den du bruker i det daglige stellet av valpen, og som voksen hund.

Lengst til høyre har jeg avbildet neglesaksen jeg bruker, men det fins ulike typer på markedet. Nederst til høyre har jeg avbildet margbein.Anbefaler dette beinet klart fremfor andre bein som hunden/valpen kan spise opp. Noen av de kan faktisk være farlige. Kjøp ikke griseører o.l, men tynne småbein(ser ut som tynne pinner) går greit.

 

 

 

 Her har jeg avbildet "Trønderburet". Jeg  anbefaler dette bilburet på det sterkeste  fremfor andre bilbur.Du tar nøyaktige mål av  bilen din, og så lages bilburet etter disse  målene. Dette buret er mye, mye sterkere og  sikrere enn andre bilbur som er å  få kjøpt på  markedet. Bildet viser et dobbeltbur.

 

     

 Det er mange gode formerker å velge mellom.

 Det eneste foret du ikke må kjøpe er Labb

 hundefor, da det har vært endel nyreproblemer

etter bruk av dette  foret. Royale Canine har jeg  brukt I mange år selv, og jeg bruker det til

valpene og unghundene  mine med godt resultat. Velger du dette merket, er det viktig å  kjøpe den typen jeg har avbildet her

 

Dette er et innebur, noe jeg på det sterkeste anbefaler dere å kjøpe til valpen. Det er tryggere for valpen å ligge i dette når den er alene, og den blir fortere renslig. Dette er et bur som er lett å legge sammen, og dermed enkelt å ta med seg skal man på besøk o.l. Det er veldig viktig å kjøpe et stort bur av denne typen, dvs til store hunder. Valpen må få mulighet til å bevege seg inni der.

 

Det er mange gode hundesjampoer å få kjøpt, men jeg liker spesielt godt champoer tilsatt minkolje, da får pelsen en ekstra fin glans. Hårshampo til oss mennesker kan også brukes, men bruk aldri grønnsåpe, det tørker ut fettlaget i huden på hunden, og den kan få hudproblemer.

 

Det er ulike typer hundeskåler å få kjøpt,  men jeg anbefaler en skål som dette, da  den ikke kan velte, og det er lurt å ha, for  valper liker å leke i vann, og det er lett for  at de kan komme borti og velte andre  skåltyper.

 Pass på å ikke kjøpe de altfor store, de du  skal ha i et ev. bur, da de tar ganske stor  plass.

Det er veldig viktig at du har kjøpt, eller kjøper ormekur samme dag som du henter valpen, da den bør ha det dagen etter at den kommer hjem. I flokken smitter de lett hverandre, mens hjemme hos deg er det ingen som kan smitte den på samme måte. Når den er valp, frem til 1 år, kjøper du Banminth, som avbildet. Senere kjøper du Panakur, det er en hvit og rød pakke som du kjøper på apoteket. Denne sorten tar alle de ulike typene orm, men skal ikke gis til valper.