Her kan dere følge utviklingen av valpene til Saga og Aragon fra de er nyfødte til de blir leveringsklare:-)

12 velskapte og friske valper ble født 24/9-2011. 6 jenter og 6 gutter.

Desverre døde to av jentene nesten 1 uke gammel pga tarminfeksjon fra Saga. Ved hjelp av antibiotika så er heldigvis de andre i kullet i fin form.

Disse valpene bare må bli fantastisk snille, for både mor og far er unike i temperamentet.

7 uker

Under finner dere bilder av valpekjøperne:-)

Yaro

Familien til den siste hannvalpen

Den minste hannvalpen:-)

Den mørkeste gutten:-).

Birthe med familie sin lille guttevalp:-)

 Helle Aune og samboer sin lille gutt :-)

Ymre

Ylva

Berit Flatheim  sin lille jente:-)

Susann Bermann med familie sin lille jente :-), venter på bilde...

 

Takk for koselige tilbakemeldinger fra dere valpekjøpere. Kjekt å høre at alt går fint, selv om endel av dere har hatt endel spørsmål:-). Husk at valpen skal ha så mye mat den spiser i løpet av 10 min i buret sitt, i tillegg til biola. Valpen skal være god og rund. Husk og at flass forsvinner når valpepelsen forsvinner, men og at mye flass kan tyde på orm. Mye tissing inne kan tyde på at valpen har for god tilgang på vann, venn den til at den får det en halvtime etter foring, og ikke la det stå fremme hele tiden. Jeg blir alltid glad for oppdaterte bilder:-)

6 uker

Nå er valpene blitt 6 uker, og de leker viltert sammen med schæfervalpene, på tross av at sistnevnte er mye større. Så de er ikke på noen måte pysete, bare utrolig glade og herlige alle sammen. Trodde alle valpene var solgt forrige helg, men pga uforutsette ting, måtte noen avbestille, og derfor har jeg fortsatt en igjen:-). Har nå prøvd å fordele valpene mellom dere, utfra ønsker og magefølelsen min. Håper og tror alle blir fornøyde. Samtlige er utrolig vakre og trygge. Utvelgelsen foregikk ved at jeg tok alle hannene på ett rom, og så på en og en hver for seg, og deretter tispene. Nå kan dere se på bildene hvem dere har fått.:-)). Tenk gjennom hvilket navn på Y dere vil valpen skal hete. Er litt førstemann til mølla her:-). ( Yaro, Ymre, Ylva, Yatzy, Yambo er tatt.) På torsdag skal alle få vaksine og helseattest. Vet at alle hannene har begge testiklene og det er supert!

Sjekk ut tidsskjemaet under, for å se at tidene stemmer:-). Jeg skriver og på så snart restbetalingen er registrert hos den enkelte av dere. Husk at beløpet må være registrert hos meg før henting:-).

Lørdag 12  klokken 1000 :Helle Aune  Betalt

Lørdag 12 klokken 1100: Bjørn Inge Storsæter Ylva Betalt

Lørdag 12 klokken 1200: Birthe Østerbø Yatzy  Betalt

Lørdag 12 klokken 1300: Irmelin Yambo Betalt

Lørdag 12 klokken 1400: Anne Mai Lerum Ymre Betalt

Lørdag 12 klokken 1500: Nancy Tyssebotn Restbetaling 3000

Lørdag 12 klokken 1600: Berit Flatheim

Søndag13 klokken 1800: Susan Berman  Betalt

Fredag 18 klokken 1700 Knut Ole Brettingen Yaro

Hannene

De lyse:-)

Helle Aune med samboer, sin hannvalp.

Nancy Tyssebotn med familie sin hannvalp:-)

Knut Ole Brettingen med familie, sin hannvalp. Den skal hete Yaro på stamtavlen:-)

De gyldne  guttene

Irmelin med familie sin hannvalp.:-)

Birthe Østerbø med familie, sin hannvalp:-)

 

Tispene

Berit Flatheim sin tispe. Den eneste lyse i kullet:-)

Anne Mai Lerum sin jente.

Susan Berman sin jente

Bjørn Inge Storsæter med familie, sin jente

 

 

 

 

5 uker

Valpene er nå blitt 5 uker, og nå er de virkelig blitt en aktiv gjeng. De leker og herjer og finner rangen seg imellom. De er alle trygge og kosete, noe vi også så da jeg fikk besøk av så og si alle valpekjøperne med sine familier:-). Det var virkelig fullt her hjemme da, men koselig også. Fordelingen skjer ikke før valpene er minst 6 uker, kanskje 6,5. Antagelig kanskje neste helg en gang for de fleste. Se under så vakre de er blitt!

HANNENE

GUTT 1

GUTT 2

GUTT 3

GUTT 4

GUTT 5

GUTT 6

JENTENE

JENTE 1

JENTE 2

JENTE 3

JENTE 4

4 uker

Da er valpene blitt fire uker, og de har hatt en veldig stor utvikling. Nå har de begynt å leke en god del sammen, de har vært ute på gulvet i stuen noen ganger og ellers har de vokst masse som dere kanskje ser av bildene. Det er en herlig gjeng:-). Utrolig gode alle sammen. Litt tidlig enda å danne seg noe særlig inntrykk av hvordan de blir, men neste helg når sikkert mange av dere kommer på besøk, da ser vi mye mer eventuelle forskjeller som de har i væremåte og utseende. Kos dere med bildene!

GUTTENE

Gutt 1

Gutt 2

Gutt 3

Gutt 4

Gutt 5

Gutt 6

JENTENE

Jente 1

Jente 2

Jente 3

Jente 4

 

3 uker

Da har alle sammen åpnet øynene, og de har så smått begynt å leke litt, selv om flesteparten av de sover 22 timer i døgnet:-). Disse valpene spiser noe helt enormt av hundematen. Jeg skjønner nesten ikke at de har plass til all maten i de små magene. Men de skal vel ta igjen for at de må konkurrere så mye om melken, kun en patt til hver der:-). De ligger i matfatet og spiser, så jeg må hele tiden flytte på de, slik at alle kommer til. Etterpå kommer lyder av vel fornøyde valper. Ingen flere er blitt syke heldigvis, og når de er passert 3 uker, så er det svært liten sjanse for at noe alvorlig skal skje heldigvis. Vi oppdrettere er alltid glade når de tre første ukene er unnagjort, for de er alltid kritiske. Appetitten vises godt på endel av bildene, med valpehoder som inneholder rester av hundematen:-) Merk dere at det blir et kombinert valpetreff for både golden og schæfervalpekjøpere søndag 23/10, mellom 1300-1400. og så blir det et treff for kun goldenvalpekjøpere lørdag 29/10 mellom 13-1400. Dere vil ikke få så mye inntrykk av de den 23, men anbefaler dere å komme den 29 for da er det full fart på de:-)

GUTTENE

Gutt 1

Gutt 2

Gutt 3

Gutt 4

 

Gutt 5

Gutt 6

 

JENTENE

Jente 1

Jente 2

Jente 3

Jente 4

 

2 uker

Ja nå er valpene blitt to uker, og så og si alle er i full gang med å åpne øynene. Men fordi de åpner de såpass sent, så tyder det på at de ble tidlig født, ca på 59 dagen, tipper jeg:-). Ellers så går det heldigvis fint med valpene, selv nå etter at antibiotikakuren har vært slutt noen dager. Saga må fortsette litt til, så det går mye i blåbærbiola om dagen:-), samt loff. Valpene har vokst godt som dere ser på bildene, og de er skjønne må golden valper. De har såvidt begynt å spise hundefor nå. Det er ganske tidlig, så de er veldig foriktige enda.

Tenker det er mange av dere som gleder dere til ca 6 uker:-)? De har så smått begynt å leke litt, og om en uke blir de to hannene som har vokst opp med schæferkullet, overflyttet til søskenene sine, da schæferne etterhvert begynner å bli vel stor for de to lyse, og de har kommet mye lengre i utviklingen også.  Kos dere med bildene.

GUTTENE

Gutt 1

Gutt 2

Gutt 3

Gutt 4

'

Gutt 5

Gutt 6

JENTENE

Jente 1

Jente 2

Jente 3

Jente 4

 

1uke

Da er valpene blitt en uke gamle, og desverre har vi nå igjen 10 valper, av i alt 12. Onsdag morgen var plutselig 2 av jentene blitt syke og slappe, tilsynelatende uten grunn, men det luktet rart av avføringen. Vi ga pro-kolin og ga biola i håp om at det skulle rette seg, men torsdag morgen døde den ene valpen, kort tid etter siste måltid. Den minste i kullet kjempet i enda to døgn, før den og lå død i kurven. Den hadde virkelig kjempet til siste slutt, så det var veldig trist. Det var de to minste i kullet som ikke klarte påkjenningen. Ekstra trist var det at begge var tisper, for da mistet en av valpekjøperne mine valpen sin. Har tilbydt hannvalp, da jeg vet hannene i denne kombinasjonen blir som tisper temperamentsmessig, men denne gangen vil de fleste ha jenter. 2 hanner er booket, og på torsdag kommer det to som skal se mammaen og valpene, og kanskje blir to til booket da.

Hovedsaken for oss er at alle klarer seg nå, og at alle valpene får gode og omsorgsfulle hjem.

GUTTENE

 

Gutt 1

Gutt 2

Gutt 3

Gutt 4

Gutt 5

Gutt 6

JENTENE

Jente 1

Jente 2

Jente 3

Jente 4

 

Nyfødte

De 6 jentene

En av jentene

En annen av jentene

2 av guttene

De 6 guttene

2 av guttene