BH Rallarbo`s Dark Dux F. 13.03.09

Far: NUCH Wendelbo`s Rocky Mor: NUCH Rallarbo`s Gipsy Queen

Årets mestvinnende utstillingshannhund avd.Bergen 2010!!!!!!!

FRI for HD- A (Fantastiske 114 i hd indeks) og AD-A   4 Cert 2x Beste hannhund kun 16 mnd. SG5 NV10, SG8 SV.10

DUX 17mnd

 

1)Du kan se en video av han 7 mnd her; http://www.youtube.com/watch?v=ks5AdxjVsw4

2)Ferdselsprøven til Dux (BH) 97/100 poeng:

http://www.youtube.com/watch?v=yPcdkDdvuJI&feature=autofb

3) a) Del  1 av MH testen http://www.youtube.com/watch?v=pzp3o20Bbb4

3 b) Del 2 av MH testen http://www.youtube.com/watch?v=VdkdhoL43lk

SG5 NV. 2010 (av 16) og SG 8 SV. 2010 (av 26) (her var han helt nedrøytet, og jeg var ikke tilstede, så det var kjempebra!!

 

26/9- 09 Klassevinner 6-9 mnd (5 i klassen) (Norsk schæferhundklubb avd Bergen. Dommer Rene Jørgensen)

27/9-09 Best i Rasen og 3 Best i Gruppen- valp. (BSBK)

11/9-09 Klassevinner 6-9 mnd (Nsh. klubb avd Haugaland)

14/2-2010 Beste unghund, Nsh.klubb avd. Bergen

 

Bestått ferdselsprøve med 97/100 poeng.

Bestått MH test med utmerket resultat.

Flotte Dux har vært en utrolig trygg hund fra jeg fikk han 2 mnd gammel. Han har aldri vært  redd, noe han også viste da han gjennomførte MH testen kun 10 mnd gammel. Han fikk masse skryt av dommeren. Han var og flink på RIK grunnkurset vi hadde da han var 5 mnd gammel, og enda bedre var det under RIK treningssamlingen da han var 17 mnd. Instruktøren sa han var en veldig fin type. Rolig, men med stor jaktlyst. Han nølte heller ikke med å gå i puten, selv om han aldri hadde prøvd det før. Dux er etter en tispe som har en av Norges beste HD og AD statistikk. Av samtlige røntgede avkom, har kun en av de fått svak AD. Far har også en meget god statistikk, så Dux bør være en meget god hund å bruke helsemessig sett. Dux er stor, kraftig med et godt pigment. Han har svært gode bevegelser og en meget god overlinje, samt rett og fin fremme og bak. Dux har med et par unntak alltid plassert seg i Beste hannhundklasse, og han har 4 cert kun 16mnd, og da er han ikke stilt så mye.

 

 

 

 

 

DUX 5 MND

 

 

 

Dux på RIK kurs 5 mnd gammel

Helgen 21-23 august var jeg og Dux på RIK kurs. Dette er noe jeg har veldig lyst å begynne med, og hvis Dux viser seg å passe til dette, satser vi videre på å stille han på konkurranse når han er rundt to år gammel.

Vi trente mye på å gå spor, da dette er en veldig vesentlig del av RIK programmet. Vi fikk også opplæring i hvordan vi skal trene hundene på lydighetsbiten, samt bitedelen av programmet. Dux var flink og viste en stor fremgang fra dag 1 til dag 2. Det ble lange dager for "lille " gutt, men heldigvis er han flink å slappe av når han ikke jobber, så det gikk fint. Sporet i RIK er slik at nesen til hunden skal være helt nede i bakken, og søket skal være nøyaktig og med lavt tempo. Dux var flink her, og begynte å bruke nesen aktivt.

Dux er midt i tannfellingen så det var begrenset hvor mye biting og kamp vi kunne trene på han, men også her hadde han en klar fremgang fra dag en til dag to, og dag to var han veldig giret på å ta lærfillen.

Jeg var veldig fornøyd med instruktøren Arvid Hagen, og jeg var enig i de aller fleste innlæringsprinsippene. Denne sporten er ikke for myke hunder som ikke tåler å bli tatt i, men Dux var veldig trygg gjennom alle delene, også da instruktøren "belastet" han. Gleder meg til å jobbe videre med dette:-). Nå blir det sportrening 5 dager i uken fremover.....

Dux fikk mange kommentarer på sitt flotte utseende, bl.a av Rune Fjellanger som driver Fjellanger hundeskole. Han sa han var et prima eksemplar av rasen, og så fremst han ikke blir for stor, så er jeg veldig enig:-). Under følger noen bilder fra kurset.

Her er vår flinke instruktør Arvid Hagen, sammen med den yngste hunden deres. En bruksschæfer fra Belgia.

De to første bildene under viser motivasjonstrening før selve bitingen.

Dux gjør klar til sats. Inntrening skal skje oppe i høyden, for der er det de skal gjøre senere. Hoppe inn i stor høyde.

Dux har tatt lærreimen og Arvid jobber inn rett gripetak

Her lærer Dux å holde "byttet" uten å bite. Biter han, trekker Arvid i båndet.

I bitearbeidet skal jeg som fører spille en passiv rolle. Derfor skal jeg heller ikke ta gjenstander fra Dux, men løfte han opp til han slipper,

og så rett i lek igjen som belønning.

Måtte bare ta med dette bildet av denne Mallen også. Satser på at Dux blir slik om ca et halvt år:-)

Her var en stor dobermann som trente hopp over hinder.

 

Dux 4 mnd

Bildene under viser Dux på NV. 09 der han ble nr.10. Han fikk en meget god kritikk, men var visstnok altfor løs bak. Men han gikk og stod strålende, og burde ha vært plassert mye lengre fram. Fotografen sa at Dux var den klart beste valpen til å stå.

En av mine absolutt favorittisper; Rallarbo`s Wictoria. Hun er særdeles velbygd og velgående.

 

Dux 13 uker i Nord Norge

 

Dux 12 uker.

Dux har I helgen vært på militæret sin miljøtreningsbane for hunder, og der gikk han gjennom betongrør, han gikk oppe i høyden både på noen bord, samt I høyden på metallgjerder. Vi var også inni store haller med veldig ekkolyd, og med store biler, diverse bord vi kunne rulle på o.l. Ingenting berørte han. Han klarte seg veldig fint sa en tidligere hundetrener for forsvaret, så da regner jeg med dette var veldig bra:-).Jeg og Glenn gikk også innover til midten av hallen og gjemte oss mellom et par svære lastebiler, før Dux ble sluppet løs for å finne oss. Han brukte litt tid, men søkte til vi var funnet. Dette var første gang han gjorde noe slikt, og vi ropte ikke på han, verken når vi gikk eller mens han leitet. Vi skulle tvertimot være helt stille.

Merker at det er stor forskjell mellom Safir og Dux, ved at Dux er mye mer selvstendig. Han bryr seg ikke alltid om hvor jeg er, og tør å utforske ting på egenhånd. Denne tryggheten er veldig bra, men når det gjelder lydighetsbiten, så må jeg jobbe desto mer med kontakten. Safir hun fotfølger meg uansett hvor jeg går. Dessuten blir nok Dux passe dominant ja, for I helgen prøvde han for første gang å løfte på foten, jeg kunne ikke annet enn å le:-), han er bare så herlig.

Under følger noen bilder fra miljøtreningsbanen.

Her ble jeg rundslikket:-)

DUX 12 uker

 

Dux 10 uker

Da har Dux rukket å bli 10 uker, og han er blitt utrolig flin til å følge fri ved foten, samt å komme på innkalling. Han er ikke fullt så glad I å trene utstilling- å stå I ro, men det kommer seg vel etterhvert. Han vet nå ihvertfall at han skal stå I ro:-). Begge ørene har nå reist seg, og man ser tydelig at han har vokst nå. Er fortsatt kjempefornøyd med denne herlige gutten min.

 

 

Dux 9 uker

 

Etter å ha vært tre uker borte, kom vi endelig tilbake til Norge. Flott tur, men hjemme best:-). Jeg var veldig spent, for denne dagen skulle jeg velge ut Dux, og Rallarbo hadde beholdt begge de to største hannhundene, ifall jeg ville endre mening fra da jeg så de 5 uker gamle. Da jeg mellomlandet I Stavanger, kom Petter med begge hannhundene til flyplassen, og vi slapp de løs på en liten mark der. Det første jeg så var at begge var like aktive, og det var de ikke 5 uker gamle, dessuten virket faktisk den største hannen mest trygg, da ha ikke bjeffet på en forbipasserende hund. Eksteriørt var han denne dagen, den klart beste, og dermed var ikke valget vanskelig lengre. Jeg hadde forbausende nok endret mening, og valgt min nye stjerne:-).

Trykk HER for å se bildene av kullet da de var 5 uker gamle

Vel hjemme fikk Dux hilse på tre av hundene, og det gikk som en lek. Ingen bjeffing, og ingen redsel overhode. Helt supert. Han undersøkte også nesten hele vårt 387 store hus med den største selvfølgelighet, og sovnet deretter ved beina mine. Han har stor utstråling denne hunden. Han utstråler en enorm ro og trygghet, samtidig som han er svært elegant, og har som sagt dette absolutt fantastiske uttrykket. Gjett om jeg gleder meg til å se utviklingen hans, og til å stille han for første gang på NV.09 i juli.

 

Dux 5 uker

Kjærlighet ved første blikk....

Flotte bevegelser

Her er han til venstre, sammen med han jeg opprinnelig hadde som 1 valg.

Kullet samlet, Dux nr3 FV.

Stamtavlen

 

Far: SchH 1, Kkl 1, NuCh Wendelbo's Rocky

 

Far: SchH 3, Kkl 1, NV-04, NUCH, 2xVA (N) Brisko von Lentulo

Mor: SCHH1, Kkl 1, VA7 (N) Quella vom Sofienwald

 

Født: 21.08.05

HD/AD - A Normal - ZW: 78

 

K-testet og avlsgodkjent.

5 x Cert, ML 1 10-12 mnd. Norsk Vinner 2006 og SG 2 18-24 mnd. Norsk Vinner 2007

 

 

 

Mor: V1 SchH 1 NUCH  BH AD SL1 IPO1 Rallarbo's Gipsy Queen

 

 

 

Far: SCHH1 NORD UCH Vindelbroen's Cito

Mor: Dibra's Equila

 

 

 

Født:06.02.02

Mor har en HD indeks (NKK) på 123!!, og samtlige 7 avkom som så langt er røntget er fri både foran og bak.

Hun har avlet NV. hann 07 18-24 mnd, og flere certvinnre