Nyheter

 

 

Secret-Garden Anastasia ble fri for HD-A, AD-A og øyenlyst UA!! Hun har res.cert og 2 BTK fra utstilling.

(NSUCH Jako`s Nordic Charm- Secret-Garden Unique Lady) 1 år på bildet.

Solstrimmans Cherokee Fri for HD, AD og øyenlyst UA!!! 11 mnd har han 2 BIR, 1 BIG og 3 BIS

På bildet 9 mnd. ( SE U(U)CH EE LV UCH Majik Zero To Hero - S U(u)CH Cremecastle Queen L)

6/8-13 Velkommen hjem vakre, flotte "Kaizer"

På bildet er han 10 uker. Far: p.E. DKCH NUCH NW-10  NBFKW-10 BISS Luavjan's Bono The One

Mor:INTCH NUCH DKCH NBFK W-08 KBHW-08 SW-07 NW-07 SW-09 FIN W-09 BISS x 7 A-Te-Ell's Madame Yatzie

 

20 februar.Safir har nå fått valper med VA2, VA3 IPO111 SE UCH Mischalands Qwerro.. 2 jenter og 3 gutter:-)  Alle valpene er nå booket til supre hjem.

Han har aldri før blitt brukt i Norge, og siden han nå er blitt åtte år, så blir kanskje dette hans eneste kull her.

Safir har 4 røntgede avkom så langt i første kull, og alle er fri A både foran og bak:-).

Les mer om kombinasjonen  HER.  Bilder kan du se   HER. Oppdatert 4/4-13.

11.10.12  Både Narnia og Aslan (etter Luna og Aragon ble fri A på hoftene:-)). Dermed har Luna enda ikke fått avkom med HD, faktisk har alle røntgede avkom etter henne fått A. Luna og broren fikk selv kommentaren "superhofter" av han som røntget de i Askim for 5 år siden, og det avles heldigvis videre. Luna skal ha sitt siste kull med Baron så snart hun får løpetid. I Baron sitt kull er alt fritt både foran og bak.

Schæfertispen min Safir har også fått to røntgede avkom etter hennes første kull, begge med diagnosen A både fremme og bak. Hurra! De andre søskenene blir røntget i løpet av nærmeste fremtid. Safir skal pares på nytt i november med en superflott hannhund.

5/7-12 Vakre Myselias Quazimodo er endelig kommet hjem til oss.

14-15/7: En super helg i Nesna for mine katter. Bilder kan du se under "Resultater":-)

Et sammendrag; CH Karenstua`s Daisy May vant sin klasse begge dager og fikk CACIB, nå mangler hun ett i utlandet for å bli Int. Champion. Apollon fortsetter å gjøre det supert. Han ble EX 1 begge dager, og lørdagen ble han NOM med en stemme i panel. Det nærmer seg hans første BIS:-). Sweet Scarlets Renegade tok CAC begge dagene og er nå Champion :-):-). Vakre Gunsmokes Sheridans ble EX 2 lørdag og EX 1 søndagen. Hun ble nesten BIV og NOM søndagen, men manglet litt på pelsen til å nå helt opp.

Helgen 2-3 juni ble en stor dag for mitt katteoppdrett. Silent Night Apollon ble EX 1 begge dager og søndagen ble han BIV total (som BIR hos hund) og han ble i tillegg NOM(samme som BIG) og kom i BIS panelet. Der ble han slått av en nydelig Birma. Han fikk superbedømming begge dager, og søndagen ble profilen hans og looken spesielt fremhevet. Kjempegøy siden han er fra mitt første kull som oppdretter.

 

16/4 Døde en av de største personlighetene jeg har kjent gjennom hundeverdenen, nemlig NUCH Secret-Garden Born for Gold, datter av min fantastiske hund NUCH NLCH Jako`s Nico. Gjennom hennes bror har jeg heldigvis fortsatt linjene i god behold gjennom Luna, og hennes to flotte barn Narnia og Hope. Nå er vi så heldige å ha fått Yatsy også i vårt eie, søsteren til Hope. Savnet er enormt stort. Nicita var som faren en unik hund. Hun kunne gå løs overalt, vek aldri fra min side. Elsket å trene uansett hva jeg prøvde henne i. Hun vant flere LP-cuper både i klasse 1,2 og 3, og fikk 307 poeng som max score.Kommer aldri til å glemme henne, samtidig som jeg er uendelig glad for at jeg har flere tantebarn som har arvet hennes og Simba(broren hennes) sine fantastiske egenskaper og utseende. Disse linjene er unike på alle måter.

Nicita BIR veteran 11 år gammel                                                                   Nicita 2 år gammel, snart NUCH med to NKK cert.

Min fantastiske følgesvenn gjennom nesten 15 år. Vil aldri glemme deg!!

Under viser hennes fantastiske slektninger som har arvet genene hennes.

Hope Cert 2 BTK Øynelyst UA

Aslan 7 mnd på bildet, ikke stilt enda

Narnia 7 mnd på bildet ikke stilt enda

Yatsy 2 mnd som vi nå har kjøpt tilbake. Øyenlyst UA HD A

   

Og deres utrolig fantastiske mamma, datter av broren til Nicita; Secret-Garden Looking for Gold

Luna 12 mnd :-). Vakre jenta. Så utrolig lik Nicita på alle områder, også når det gjelder å gå løs.

 

 

16/3. Planer er oppdatert, det samme gjelder resultatsiden:-) Verd å ta en titt.

12/3 Nå er Bella paret og vi håper på et flott kull med Emil. Blir sjekket med ultralyd om 3-4 uker Se mer under planer

7/3 Nå er Celika ferdigparet med King, og vi krysser fingrene for et flott kull. Hun blir sjekket med ultralyd om 3-4 uker.

29/2-12 Flotte Daisy fikk 5 kattunger. 2 jenter og 3 gutter. Les mer under KULL. Daisy er utstillingschampion og faren til kullet er bl.a BIS kattunge og Norsk skogkattprins.

 

26/2  Unghundtisper og unghundhanner er oppdatert:-)

24/2-12 Celika har nå fått løpetid, og vil  bli paret om 10 dager. Vi krysser fingrene for at det blir valper. De blir i såfall leveringsklare til skoleferien. Les mer under Planer

20/2 fødte vakre Cathia et veldig flott kull med Renegade. Det ble født 4 gutter og 2 jenter. Les mer om kullet HER.

 

25/10 Under Bilder er nå kullet etter Safir oppdatert, det samme gjelder kullet etter Luna og Aragon:-)

 

12/10-11  Siden til Sweet Scarlets Renegade er oppdatert, det samme gjelder siden til Daisy May og Ziggy Star.  Se mer under Silent Night linken:-)

7/6  Da er Luna bekreftet drektig med Aragon, en kjempespennende kombinasjon både eksteriørt og arbeidsmessig. Temperamentsmessig vet jeg at det blir supert:-). Les mer under Kull.

 

4-5/6 En flott helg for Sweet Scarlet Renegade. Han ble BIV begge dagene og NOM på søndagen, og fikk også en stemme i panelet for BIS.

Daisy ble EX2 lørdag og EX1 søndagen:-)

Min flotte skogskatt Sweet Scarlet`s Renegade "Star" ble Norsk skogkattprins 2011

 

29/5-11 En kjempeflott dag for mitt oppdrett. Secret-Garden Secret Fantasy "Sylvester", og Secret -Garden Vision and Victory "Hope" tok begge cert og ble henholdsvis 2 Beste tispe og 2 Beste hannhund kun slått av hver sin Champion. Dommer var Jan Roger Sauge.

Secret-Garden Vision and Victory "Hope" tok sitt første Cert og ble 2 Beste tispe 13 mnd gammel.

Secret-Garden Secret-Fantasy tok Cert og ble 2 Beste hannhund 29/5-11 for dommer Jan Roger Sauge

6/5 Da er både Happy og Hope røntget fri A på hoftene! Utrolig kjekt at alle de tre flotte jentene mine har kommet seg gjennom nåløyet, og nå kan brukes i avl:-)

4/5  Da har Luna fått løpetid, og hun blir paret om ca 12 dager med flotte Aragon. Har stor tro på denne kombinasjonen:-). Det blir valper midt i sommerferien denne gangen, det har jeg aldri hatt før.

5/3  Bella er røntget fri A på hoftene, og broren Balder er røntget fri A både fremme og bak. Hope og Happy er også røntget, men resultatet foreligger ikke enda. Håper flest mulig av dere røntger hundene nå fremover, slik at jeg kan se hvordan kullene er i forhold til HD/AD. Ta gjerne kontakt lurer dere på noe i så måte, kanskje flere kan røntge samtidig. Har veterinærer å anbefale. Dere velger om dere bare vil røntge bak, eller om dere vil gjøre som eier til Balder, at dere sjekker de både fremme og bak.

23 April: Sweet Scarlets Renegade ble BIS på sin første utstilling!! En fantastisk prestasjon av hannkattungen min. Er sååå stolt. Takk til oppdretter Jeanette, som stilte han:-).

2/4-11 Vi ønsker "Aslan " velkommen hjem:-). En herlig hannvalp fra kennel Fingerprint.

Mer info om Aslan finner du under hanner /unghundhanner, der link til Aslan sin egen side finnes.

 

26/3-11 Hope er øyenlyst UA, hun er også fri for PRA gr1.

19/3-11 Da er Baron (Secret-Garden Showgun) blitt NUCH (norsk utstillingschampion). Var så glad, for den utrolig flotte gutten min hadde mistet veldig mye pels rett før utstillingen. Dommer var Torunn Sørbye. Han ble også 2 Beste hannhund med Res. Cacib. Nå skal jeg prøve å trene han opp til premiering i jakt, samt viltspor. Skal også prøve å få BH og AD tittel på han. Det var bare å finne tid til alt:-). Fra før har Baron 4 Cert for følgende dommere; Pilip Johnson, Liz -Beth C Liljequist, Ewa Nielsen og Rune Fagerstrøm.

 

2/3 Da fikk vi besøk av Wick , Happy sin bror. Han var en av hannvalpene i det svært jevne kullet. Har ikke sett han siden han var valp, og må si han var blitt en flott gutt. Blir kjekt å stille han en gang:-), når vi vel og merke får klippet og trent han.

Secret-Garden Wick  10,5 mnd.

BH Rallarbo`s Dark Dux ble årets mestvinnende utstillingshannhund avd Bergen 2010!!!

Den utrolig flotte gutten min er svært bra mentalt sett også. Ikke er han sint på andre hunder, og han er trygg og sikker overalt der han ferdes. Han fikk utmerket

resultat på MH testen han utførte bare 10 mnd gammel. Ferdselsprøven fikk han godkjent med 97,5/100 poeng. 4 cert, 2 BIM, SG5 NV. 10 og SG8 SV 10 ble resultatet,

og enda er han ikke fylt to år!!!

 

 

09/2 Safir gikk desverre tom, så paringene har nok vært for tidlig. Men vi reiser til Tyskland igjen til sommeren, for jeg skal ha en valp etter Ajax:-)

09/2 Da var valpene til Sol født. Hun slet veldig med å få ut den første gutten, brukte 3 timer på det, men når han først var kommet ut, kom de andre poppende ut på rekke og rad:-). Resultatet ble 4 jenter og 2 gutter. Alle valpene er bortbestilt, men vi har nye planer. Bilder er lagt ut under Kull

10/1 Da har jeg fått resultatet av PRA GR_PRA1 fra 8 av 9 testede hunder. Baron, Happy, Celika, Hope, Bella, Diva og Aragon er alle frie /Clear. Dvs at de ikke kan arve GR_PRA1 til sine avkom. Saga, søsteren til Baron fikk carrier, dvs at hun kan kun brukes på hannhunder som har fått diagnosen Clear. Datteren hennes Bella ble jo og fri. Kjempeflott resultat. Da vi testet alle for den andre typen PRA i fjor høst, fikk alle fri. Stella må vi teste om igjen, da prøven var blitt ødelagt.

4/1. Gledelige nyheter. Sol ble i dag bekreftet drektig:-).  Les mer HER

 Valpene blir født rundt 11/2 2011 og blir da leveringsklare 7 - 8 uker senere.

Mor: Secret-Garden  Far: Solstrimmans Wild Style

Golden Eye

 

27.12.10 Endelig har Safir fått løpetid, gjett om vi har ventet på det! Om en uke blir det tysklandstur:-), tar noen dager nedover på vinterføre..., men hovedsaken er at paringene går greit, og ikke minst at hu tar seg.

 

Ønsker alle mine valpekjøpere en riktig GOD JUL og et GODT NYTT ÅR

Håper dere alle får slappet litt av, jeg skal prøve:-).

 

 

 

13/12 Nå er Sol ferdig paret, det gikk fint. Sjekker henne 2 nyttårsdag, så da får dere følge med her inne. Håper å gi dere alle gode nyheter:-)

28/11  Endelig har Sol fått løpetid. Hun blir paret mellom 10-15 dagen, og forhåpentligvis får hun valper rundt 11 februar. De blir da leveringsklare 7-8 uker senere.

6/11  Fantastisk flinke Tinka, Secret-Garden Tinka (Secret-Garden Best Choice- Solstrimmans Secret Songs of Saga) med minst like fantastiske fører Mari, har nå klart B-godkjenning Ruinsøk. En fantastisk prestasjon, for her er det snakk om vanskelige forhold for hundene. Totalt mørke, og masse lyder, smell og bevegelige underlag. Nå satser de på A godkjenning til neste år!

Fra før er Tinka godkjent A lavine sommer, og B vinter i tillegg til 1 premie klasse 3 lydighet. En unik ekvipasje, som farfaren Nico.

27/10 Er veldig fornøyd med det amerikanske laboratoriumet som har analysert PRA testene. Jeg fikk mail til hver hund på mottatt blodprøver rett etter at de fikk de, og nå i kveld fikk jeg en mail med vedlegg på hver hund. Og jeg fikk til svar at på denne typen PRA var alle "Clear", altså at de kan brukes på alle hunder, og kommer ikke til å avle denne typen PRA til sine avkom. Men det er mulig jeg må ta blodprøver en gang til og sende til England. Min øyenlyser holder på å sjekke det opp. Enda mer utgifter, men da blir de ihvertfall sjekket for alt de kan sjekkes for i så måte, så langt som utviklingen er kommet i dag. Men det var nå bra at alle disse testene var fine ihvertfall. Kommer til å scanne inn resultatet og legge det inn på de hundene som er testet. De som er testet er Luna, Sol, Baron, Diva, Celika, og de tre unghundene/valpene, Happy, Bella og Hope.

Venter fortsatt på at Sol skal komme i løp.... hun burde ha kommet nå, venter og venter. Gir beskjed til dere som står på venteliste, å snart noe skjer:-).

18/10 Da har PC-en vært til reperasjon noen uker, men nå er endelig hjemmesiden oppdatert når det gjelder ventelisten etter Aragon og Sol, samt resultater. Det var mye å oppdatere på sistnevnte:-). Vakre Sol har fått sin egen lille "hule" her hjemme. Under 2 uker til pusungene kommer nå, det blir spennende:-). Tips gjerne folk dere kjenner om pusungene. Ikke så ofte det er mulig å få tak i katt som blir så godt preget av hund som disse:-)), og av barn, selvfølgelig. Flinke hundeeiere er også gode katteeiere så slike eiere ønsker jeg gjerne.

8 av hundene mine er nå testet for PRA arvelighet. 3 av de er valper. Aragon og King blir og testet, men hadde ikke plass i bilen:-). Tror jeg er første golden oppdretter i Norge som tester hundene mine for dette. PRA har flere typer mutasjoner. Denne typen avdekker 82% og er den klart vanligste. Forekomster av de andre typene er enda ikke funnet i Europa, så det er en veldig sikker test. En hund som får B kan brukes på hunder som er testet A. En A hund kan brukes på A og B hunder. En C hund skal ikke brukes i avl. Det blir spennende å se hva resultatet blir. Senere blir også avlstispene mine testet for SAN. Luna er allerede fri for de genene, og dermed er heller ingen av døtrene hennes rammet.

22/9 Vi er helt sikker på at nydelige Sol nå venter kattunger. Terminen er ca. 30 oktober. Vi skal ta ultralyd for å se hvor mange hun venter om en uke. Vi gleder oss masse, og håper det blir både hvite pusunger som moren, og den flotte sølvfargen som faren har. Kom gjerne og hils på Sol før kattungene er født, er du interessert i en kattunge etter henne. Sol har et bare fantastisk gemytt. Hun er utrolig snill og tolmodig, og hun er ikke redd for noe. Kattungene vokser antagelig opp med golden og schæfervalper, så de blir godt preget:-))).

7/9  NUCH Secret-Garden Born for Gold er i dag 13 ÅR!! HURRA og store gratulasjoner til en fantastisk hund. 3 år ble hun Norsk utstillingschampion. Hun har også utallige klasseseire og 1 premier i LP klasse 3 og 4 ganger er hun LP cup vinner. Men fremfor alt er hun gojenta mi, som aldri har trengt å gå i bånd. Hun er en hund som følger foten min uansett hvor vi går og hvem vi møter. Hun er datter av Nico som jeg var på landslaget med, og hun har fått de fleste av hans kvaliteter. Fortsatt er hun forbausende sprek.

Bildet under er tatt i dag med Glenn.

19/7 Laget ny video av vakre Celika :-)

 http://www.youtube.com/watch?v=ZSToJaVAWdI

 

Hvis noen ønsker å se bilder fra ferien min i nord 2010 kan dere trykke HER

Juni 2010 HURRA og et stort GRATULERER   til Secret -Garden Tinka ( Secret-Garden Best Choice- Solstrimmans Secret Songs of Saga) som nå er regodkjent redningshund. Hun er en av bare 5 golden som er godkjent på ettersøk. Hun har og opprykk til A godkjenning på vintersøk, og dommerne skrøt masse av hunden , og sa det var sjeldent de så et så godt emne!! Superbra jobbet Mari. Tinka jobber og for å få opprykk til eliteklasse lydighet, så hun er svært flink både hunden og eier. Tinka stammer fra min fantastiske lydighetshund Nico som jeg var på landslaget med, og jeg prøver å overtale henne til å ha et kull på tispen, der vi bruker Paddy som pappa. Han har som kjent godkjent funksjonsanalyse, så det bør bli svært bra. :-).

Bildene viser TINKA i ulike situasjoner

 

4/7  Diverse sider er oppdatert. Safir, Dux, Kullinfosiden til de tre vårkullene(endelig:-), Resultatsiden, og Sol (pusen) sin side.

I tillegg har jeg laget en side fra ferien vår her i nord, slik jeg lagde i fjor, og jeg kommer til å legge inn masse fine bilder fra turene i nord her.

18/5 Det er med veldig, veldig tungt hjerte jeg skriver at Nicita sin bror Simba er død, nesten 13 år gammel. Han ble brått syk, etter å ha vært så frisk og fin hele veien. Noe dårlig til bens var han jo, men han stilte bl.a på utstilling i februar med HP. Han har gitt mitt oppdrett så mye glede denne hedershunden. Han minnet meg så masse om faren Nico, og jeg har heldigvis Luna etter han, og hun har igjen nå fått små bebiser. Han var etter mitt andre kull som oppdretter, så endel av en epoke er snart slutt, føles det som. Tusen takk til Eierne Janne og Eilev som har passet så godt på han alle disse årene, og som har reist rundt og stilt han så masse. Han fikk ett cert, og utallige 2 vinnere med CK. 100 % HD fritt har han også på avkommet etter seg. Han var en ufattelig flott hund. Benstammen hans kan ingen golden noen gang matche, den var enorm. Han har en sønn etter seg også, som jeg nok kommer til å bruke 2-3 ganger. Hvil i fred Simba gutten. Du var en unik hund, akkurat som din søster er. Bildet viser Simba da han ble 4 BIS veteran på NKK Bergen 10,5 år gammel. Kommer til å savne deg.

Simba ga eierne og mitt oppdrett så utrolig mye glede. Har flere filmklipp av han, som jeg skal lage til en minnevideo.

 

17/5 Aragon er blitt pappa igjen, denne gangen til 5 små. Ikke mitt oppdrett, men det er en flott Jako tispe som er mamma, og hun har en super stamtavle etter seg. Det ble født 5 valper, 4 tisper og en hannhund. De som er interessert kan ringe eieren på tlf. 46969994, eller dere kan kontakte meg. De bor 1,5 time utenfor Bergen. Som bildet under viser, vil minst 3 av valpene få meget god gyldenfarge. En av de ser nesten ut til å bli like gylden som jaktretrieverne. Det er meget sjeldent.

 

17 mai. Bare noen bilder fra en stille og rolig feiring her hjemme. Dyra fikk selvfølgelig en god tur denne dagen og:-)

 

1/5-2010 Da har den vakre pusen Cathia fått film også. :-)

http://www.youtube.com/watch?v=mN3DxjvjXe0

25/4 En super dag for de to flotte schæferhundene mine!! Det ble nesten storeslem, da de holdt på å ta begge certene. Dux gjode det best. Han slo ut flere meget gode hanner, og tok Cert og ble Beste hannhund. Safir ble 2 vinner med CK og ble 3 Beste tispe. Dux fikk mye skryt av dommeren, som bl.a sa at han aldri i sin lange karriere hadde delt ut Cert til en så ung hannhund.:-)), men så er Dux veldig godt utviklet for alderen også. Safir fikk også en meget god kritikk, selv om hun er så godt som nedrøytet. Safir ble også avlsgodkjent i dag, der hun fikk en flott kritikk av dommer Jan Knudsen. Vil benytte anledningen til også å takke mine to gode handlere i dag; Anders Midttun som handlet Dux og Kristin som handlet Safir. Min vanlige handler Marte, måtte ta hensyn til bebisen i magen:-))).

Dux tok Cert og ble Beste Hannhund i dag bare 13 mnd.

18/4 Flotte Dux klarte nesten det helt store i dag. Han ble 2 Beste hannhund bare 12 mnd gammel, og fikk CK. Han var for ung til å få res.Cacib. Cert hunden ble Beste hannhund, men Dux burde ha slått han (etter min mening:-)). Også Baron fikk CK, men han var helt nedrøytet, så jeg dro hjem før selve bedømmingen i vinnerringen. Kun Cert som teller for han nå:-), og dessuten hadde jeg mange små som ventet på meg hjemme.

7/4  Har oppdatert kull siden. Følg med innpå der dere som er valpekjøpere. Den blir løpende oppdatert.:-)

2-3/4 Vakre Cathia vant begge dagene på utstillingen i Sandnes:-). Hun fikk supre kritikker.   Jeg har og lagt ut ny film av Celika som dere kan se på siden hennes:-).

31/3 Nå har jeg lagd en valpeliste, der dere kan se om jeg har mottatt depositumet, og hvor mange som står på listen så langt:-). Den ligger under kull, eller gå inn HER

28/3-2010  HURRAAAA! Baron ble FRI-A på AD, og Dux ble Fri han også både fremme og bak. En super helg:-).

27/3-2010 Det gikk FANTASTISK bra på ferdelsprøven med både Safir og Dux i dag. Safir fikk 99 av 100 poeng, og Dux fikk 96,5 poeng! Safir fikk i tillegg en løs hund bort til seg hele to ganger, midt under prøven. Så nå kan både Safir og Dux smykke seg med tittelen BH på stamtavlen. Nå jobber vi fremover mot SL1 og AD:-). Safir skal avlskåres i april, og er da avlsgodkjent. Dux skal MH testes om to uker, og Safir skal ta funksjonsanalysen så får vi se hvordan det går.

Har i dag postet tre kontrakter til dere som venter på de. Har vært litt opptatt med trening denne uken, så ble litt forsinket. Men dere bør ha de på tirsdag. Kommer til å lage en liste under kull, slik at dere har en oversikt over valpelisten min til saga og Stella.

Safir fikk 99 av 100 poeng i dag 22  mnd           Dux fikk 96,5 poeng. Kun 12 mnd gammel

22/3-2010 Da har jeg oppdatert Planer, og jeg har lagt ut mange nye bilder av Cathia. Veslepus er blitt 4 mnd.

17/3-2010 Hurra. Da er det bekreftet at Stella er gravid også, og med mange valper. Var litt vanskelig å telle, men det var nokså fullt inni henne, så det blir nok rundt 11 denne gangen og, om ikke flere:-).

Dette blir veldig spennende, da dette er flotte Baron sitt første kull.

 

16/3-2010 Baron, Aragon og Sasha ble øyenlyst UA

8/3-2010  Desverre gikk Luna tom denne gangen og. Men alt ser fint ut inni henne, og hun har tydelige egg på eggstokkene, de vil bare ikke feste seg. Så nå gir vi henne en sjanse til på neste løpetid. Har nå tatt blodprøve av henne for sjekk av herpes, og en ev. vaksine mot det, som virker veldig bra, så blir hun da paret til sommeren/høsten igjen. Men det virker som Stella er drektig, og hun fikk jo 11 sist, så det blir nok valper til dere som står på venteliste, enten hos Saga eller Stella. Stella blir sjekket neste onsdag. Saga vokser godt allerede, så det er mange inni henne:-). Jeg sender rundt kontrakt i løpet av uken til dere som har gitt beskjed om det.

5/3 -2010  Hurra. Da har vi fått sjekket Saga i dag. Tenkte egentlig å gjøre det på mandag, men hadde en vaksinetime i dag, så da tok vi Saga med.  Og vi så mange små inni henne. Tipper hun får rundt 7-9 valper:-). Hun må da ha tatt seg på dag 10. Så nå er vi alle glade her. Luna stod litt senere, så vi venter med henne til mandag. Dere som ønsker å få tilsendt kontrakt, gir meg beskjed om det.

 

1/3-09 Stella er og ferdigparet nå, og jeg synes jeg allerede kan se på Saga at hu er drektig, men hun vil bli sjekket sammen med Luna om en uke. Spennende!

Jeg har og bestemt meg for hannhund til vakre Safir. En utrolig flott hannhund som jeg kjenner litt til, og som jeg vet har et utrolig godt gemytt. Så disse valpene vil nok bli sjeldent vakre og vennlige. Dere kan lese mer om det kullet HER. eller gå via planer. Jeg har allerede et par forhåndsbestillinger på valp etter denne tispen, for hun har et særdeles godt gemytt.

 

21/2. Da er Luna og Saga ferdigparet. Luna hadde en veldig kort tid hun stod på i forhold til sist, så håper det betyr at hun har tatt seg.., men man vet ikke med henne, og hun stod på dag 9, som vanligvis er veldig tidlig. Så det blir spennende med henne. Stella er enda en dag tidlig ute, men i morgen og på onsdag tror jeg er gode dager for henne. Gir dere som har satt dere på venteliste beskjed så snart tispene er sjekket med ultralyd om ca 3 uker.

 

Cathia og Sol ble stilt på utstilling lørdag og søndag denne helgen. Sol ble nummer to begge dagene, og fikk ikke certet hun trenger for å bli champion. Cathia vant lørdag og  ble nummer 2 søndag.

12/2  Da har alle de tre tispene fått løpetid, og vi har allerede begynt paring av Saga.

11/2 Da har sistemann Stella også fått løpetid, så da er det bare å håpe på at det endelig blir noen småtroll snart her på Dyngeland:-). Sasha har også fått løpetid, men hun skal selvfølgelig ikke pares nå.:-).

Vakre Stella skal pares med flotte Baron om ca 12 dager. Dette blir Stella sitt andre og siste kull, og Baron sitt forhåpentligvis første.

 

7/2 Nye bilder er lagt ut av Dux og Safir.

6/2  Luna har endelig begynt å blø:-))) ¨så om ca 10 dager begynner vi å pare henne og:-). Da er det kun Stella igjen..

Luna  1 år med Glenn blir snart paret med King                         King 2 år

 

5/2-09 Nye bilder er lagt ut av Sol og Cathia - de to nydelige skogskattjentene våre:-). Sol var ett år for noen dager siden.

 

3/2-09 Endelig har det skjedd noe her på løpetidsfronten, og Saga er førstemann ut med blødninger,

hun startet i går. Så håper jeg de andre to følger tett på:-). Oppdaterer videre så snart noe mer skjer:-)

Saga begynte å blø 1/2 - 2010 og vil bli paret med "Paddy" om ca 10 dager.                      Paddy

 

Gamlemor Nicita har fått fjernet livmoren sin, operasjonen gikk heldigvis fint.

Hu er utrolig sprek til å være snart 13 år, så jeg håper vi får ha henne lenge enda.

 

Verdens nydeligste norske skogskatt har vi også fått hjem, vesle Alneskattens Cathia.

Bare se på bildet av henne, og det er flere på siden hennes HER

 

16.01.2010. Bare en liten oppdatering. En stund siden sist:-) Gamlemor Nicita

på snart 13 år, fikk løpetid for en uke siden, så alle tispene er sammen hele tiden nå,

slik at alle forhåpentligvis får løpetid omtrent samtidig. Både Luna og Stella forventet

jeg løpetid på i midten av Januar, men kulden kan forsinke de noe. Oppdaterer her inne

så snart noe skjer.

Ellers har jeg meldt på to utstilinger i februar. Kun tre golden har jeg meldt på;

 en junior (Sasha), en unghund (Baron) og valpen Diva. Håpet er at Baron skal ta ett cert til.

Har og meldt på de to schæferhundene, så får vi se om jeg rekker å stille de begge i Ølen.

 

 

 

Jeg vil med dette fine kortet og bildet, tatt julaften i fjor, ønske alle venner og bekjente,

 og ikke minst alle mine valpekjøpere, en Riktig God Jul og et Godt Nytt År.

Håper å høre fra dere i det nye året. Send gjerne bilder som jeg kan legge inn under bilder.

Har hatt litt problemer med hjemmesiden, men den er i orden nå, så nå blir ting lagt ut :-)

 

 

5-6/12-12 Vakre Sol tok Cert begge dagene i Oslo, og er på god vei til å bli champion:-)

 

 

 

 

 

 

 

21/11-09  Da har jeg endelig fått tilbake PC-en etter at den har vært på reparasjon. Siden forrige oppdatering har vi vært på en utstilling. Det gikk Ok. Baron vant juniorklassen med HP, og har fikk en flott kritikk. Aragon fikk første, og det samme fikk Saga. Hun ble nr.3 i sin klasse, med en super kritikk. Dessverre har hun litt høy haleføring, ellers ville hun ha vunnet mye, for hun er svært godt bygd.

Ellers har jeg fått en ny herlig tispevalp fra Solstrimmans kennel i Sverige. Dere kan lese mer om henne HER

25/10 Ny film av Dux er ferdig. Du kan se den her; http://www.youtube.com/watch?v=ks5AdxjVsw4

 

11/10 Enda en fin utstillingshelg, der Dux nok en gang vant klassen sin,

og der Safir ble nr.3 i en knallsterk klasse. Les mer under resultater.

 

7/10 Enda en ny presentasjonsvideo er lagd, denne gangen av Kennelen og våre hunder:-)

, med bare noen småjusteringer fra den første . http://www.youtube.com/watch?v=-1XWAg6WLSw

 

 

 

Ny presentasjonsvideo er lagd. Denne gangen av Aragon. Du kan se den her;

 http://www.youtube.com/watch?v=rGQJrDS-ZQ0

 

 

EN FANTASTISK UTSTILLINGSHELG 26/9-09

DAG 1

1)SECRET-GARDEN SHOWGUN "BARON" tok sitt første CERT og ble 2 BHK

2)SOLSTRIMMANS WILD STYLE "ARAGON" VANT ÅPEN KLASSE MED  CK OG BLE 3 BHK.

3)VICTORY SONGS SAFIR AV WENNIGÅRDEN "SAFIR" tok CERT og BTK og ble BIM. Se film fra dette http://www.youtube.com/watch?v=ZA67ihTVIJY

 

4)RALLARBO`S DARK DUX "DUX" vant klassen sin og slo 7 andre valper. I følge dommeren var han helt suveren.

5)Saga fikk rød og ble 3 i sin klasse

6)Sasha var kjempeflink på sin første utstilling og ble nr. 2 i sin klasse.

Rune Fagerstrøm dømte golden,  Renè Jørgensen fra Danmark dømte schæfer.

DAG2

1) Secret-Garden Showgun gjorde det igjen veldig bra. Han vant juniorklassen med CK, og ble 2 vinner og 3 Beste hannhund.

2) Sasha ble nummer to i sin klasse med en utrolig flott kritikk. Dommeren lurte lenge på hvem av de to han skulle velge.

3) Rallarbo`s Dark Dux ble Best i rasen valp og 3 BIG

Safir gjorde det nesten umulige, hun tok Cert og ble Beste tispe og BIM på schæferhundklubben sin utstilling, bare 16,5 mnd. Dommer Renè Jørgensen likte henne svært godt. http://www.youtube.com/watch?v=ZA67ihTVIJY

Secret-Garden Showgun "Baron" tok sitt første Cert og ble 2 Beste Hannhund, bare 17 mnd gammel, for dommer Rune Fagerstrøm.

Solstrimmans Wild Style vant åpen klasse med CK og ble 3 Beste hannhund.

Rallarbo`s Dark Dux vant klasse 6-9 mnd hannhund, og i følge dommeren var han suveren vinner.

Secret - Garden The Rose ble nummer to i sin klasse, og hun viste seg veldig fint. Det var hennes første utstilling.

 

 

05.09.09  Secret-Garden Tinka som er Godkjent redningshund klasse A, vant i dag klasse 3 i lydighet. Hun var bare 2,5 poeng fra opprykk til Eliteklasse! Kjempebra gjort av denne ekvipasjen med eier Mari Strand fra Ørsta. Det var første gang de stilte i klasse tre. Lykke til videre Mari.

 

01.09.09  Glenn fylte i dag 6 år. Hipp, hipp Hurra!!! :-). Glenn hadde besøk av 14 6-åringer, så da var det liv i leiren her:-). Han ønsket seg lego og fikk det i bøtter og spann, samt at han fikk endel klær. Denne flotte gutten har nå begynt på skolen, og han kan allerede lese setninger.

På bildet er Glenn og Saga tatt september 09

21-23 /8- 09. Denne helgen har jeg og Dux vært på RIK kurs. Det var veldig lærerikt, og når Dux er ett år, så håper jeg han blir som hunden under:-). Dere kan se bilder av Dux på kurset inne på hans  side.

 

10.09  MSN legger ned sitt videotilbud, og dermed kommer jeg til å legge ut videofilmer av hundene mine hos You tube for framtiden. Har lagd en ny video av flotte Baron 13 mnd, som dere kan se ved å gå inn via linken under.  Husk å ha lyd på, samt å åpne videoen i ett nytt vindu (piltast over videoen når du har åpnet den hos You Tube).

http://www.youtube.com/watch?v=P9c_-2LReLA

 

Jeg har også endelig blitt ferdig med minnevideoen til Simba, den kan dere se via følgende link;

http://www.youtube.com/watch?v=Jp0hGmHOV3s

 

Kommer til å lage flere videoer av alle hundene mine og eiendommen her, da You tube tillater mye lengre filmsnutter, og da blir det mye enklere å få til. Har dessuten funnet ut hvordan jeg kan få lastet ned musikk som blir godtatt. Så følg med fremover:-)

28.07.09

Da har jeg endelig forstått hvordan det nye hjemmesideprogrammet fungerer. Det hele bygget litt på misforståelser, men Tusen Takk Monica for all hjelp:-).

 

26.07.09

Som dere skjønner har jeg ikke klart å fått oppdatert hjemmesiden min på lenge. Hun som er så grei å hjelpe meg har dessuten vært på ferie, men håper ting blir bedre fremover. Vet dere er mange som følger med innpå her. Mange flotte bilder lagt inn nå under "Ferien i nord", der dere kan følge meg og Glenn på våre mange flotte fjellturer. Hvis noen ikke vet hvor de skal dra på ferie et år, så reis hit liker dere friluftsliv. Mange hytter og campingplasser rett i nærheten. Bare ta kontakt med meg:-).

 

Desverre ble ikke Luna drektig, så neste gang kommer hun til å bli behandlet med Tribressen før og etter paring, det bruker å hjelpe. Hun har nok for stor mengde bakterier under løpetiden. Enkelte tisper kan ha det. Pga dette vil jeg pare tre golden tisper i januar/februar, se mer under Planer. 6 stykker sto på venteliste på valp etter henne, men slik er det av og til desverre.

 

Aragon har hatt to fine tisper hos seg for paring, og vi håper det blir fine valper etter han. Vår egen Sasha er ihvertfall helt herlig i temperamentet.

 

30.06.09

 

Vakre, nydelige Zeeta " Solstrimmans Secret Songs of Saga" måtte i dag avlives pga diverse problemer og etterhvert tiltakende smerter hun har hatt det siste året. Zeeta hadde et fantastisk gemytt som ikke kan beskrives med ord, hun måtte bare oppleves. Heldigvis har jeg en datter(Saga) og en sønn (Baron)etter henne, slik at linjene hennes kan videreføres. Hun var en fantastisk avlshund, og har hatt flere store kull. Zeeta døde rett før fylte 8 år, så hun ble desverre ingen gammel hund.

27.06.09  Jeg sliter med å få lastet opp siden "Ferien min", men har alt klart, så plutselig dukker det kanskje opp nye bilder:-). Vi har et flott vær her nord, og nå er Glenn frisk, så i dag var han med meg på fjelltur. Luna knurret til Baron i dag, så nå er hun tydeligvis ferdig med å "stå", så da får i bare håpe at det blir noen småtroll:-). Sist mistet hun de tre vi da så. Jeg har nå lagt ut ny video av Dux, til dere som liker å følge hans utvikling også:-). http://video.msn.com/?user=67015461009464436
22.06.09  Baron paret i dag Luna. Hun var så ivrig, og linjene hennes står tidlig, så jeg våget ikke vente lenger. I overmorgen parer vi de igjen....
21.06.09.  Da er jeg kommet meg nordpå etter en lang kjøretur. Turen gikk fint, selv med Dux som ikke er vant til å kjøre å langt. Det var litt piping i begynnelsen, men etterpå var han stille alle de 24 timene det tok å kjøre. Kjørte mer eller mindre i ett. Veien som jeg kjørte fra Bergen til Bodø, ar via Voss- Lærdal, Øvre Årdal- Tuftagrø, Otta, og videre E6, er en tur jeg bare på det sterkeste må anbefale. Hadde jeg ikke hatt det så travelt, hadde jeg stoppet og tatt et utall bilder. Det er bare så fantastisk flott å kjøre den veien. Det er som å befinne seg i en eventyrverden, med en utrolig flott natur. Vi er utrolig heldige vi som bor i Norge.

 Kommer til å lage en bildeserie fra feriehuset her nord, og plassen rundt her, samt fjellturene. Det er en utrolig flott plass, som jeg er kjempeglad for at vi har. Bildene kan dere følge med på HER

Ellers måtte jeg til legevakten i dag. Begynte med puss på ene øyet mitt i går, og i natt våknet jeg av at øyet var igjenklistret, og jeg så ingenting. Jeg har aldri hatt dette før, så det er typisk å få det når jeg er på ferie. Nå må jeg holde meg inne i to dager, og ta øyedråper i syv dager. I tillegg kan jeg ikke bruke linsene på 5 dager. Så slik kan det gå av og til:-). Det er nesten verst for hundene som ikke kan få tur, men de har nå heldigvis stor boltreplass her ute.

Baron stilte på utstilling i går for en all round dommer, men har var noe merkelig og delte konsekvent ikke CK til noen junior og unghunder, i noen raser, ei heller Baron. Men han vant juniorklassen med HP.

18/6. 09 Da er jeg klar for ferie- ihvertfall håper jeg det. Har akkurat fått hjelp til å legge inn hjemmesiden på den nye PC, men med nye programmer, så vi får se hvordan det går, men forhåpentligvis klarer jeg å oppdatere den:-). Blir det rot,  vet dere grunnen. iden Luna fikk løpetid tidligere enn forventet, må jeg ta med meg både henne og Baron på ferie, så derfor sjekket jeg sædkvaliteten hans i dag, da han ikke er brukt før, og den var heldigvis i tipp topp stand:-). Men nå må jeg komme meg i seng.

12/06.09  Luna fikk I dag løpetid, to mnd for tidlig, trolig fordi en av de andre tispene hos oss- Saga, begynte å løpe for en uke siden.

For å vite mer om det kommende kullet hennes, gå inn under "Planer"

Luna                                       Baron

 

07.06.09  Alneskattens Beatrice "Sol" var med og ble BIS I dag på Hansakattens utstilling!! Kullet slo ut samtlige katteraser. Har nok vært heldig med denne lille tulla mi, ja:-), eller Glenn sin egentlig...

 

05.06.09 Hurra! Da er Safir blitt FRI-A på albuene også, så da blir det nok noen små skjønne schæfervalper her på tunet om et års tid:-). Safir har bare et så utrolig herlig gemytt, så dette ble jeg virkelig glad for. Hun kommer til å avle noen fantastisk snille schæferhunder, det er jeg helt sikker på. Men før den tid skal jeg få BH testet henne, karaktertestet henne, samt få prøvd å stille henne på noen lydighetskonkurranser. Eksteriørmessig sier resultatene sitt:-)

 

31.05.09  En liten oppdatering siden sist. Livet må gå videre uten Simba, men smerten kommer til å vedvare lenge. Takk til alle dere som har sendt meg varme og trøstende mailer. Setter stor pris på de! Tok en film av Simba på siste turen vår, og den vil etterhvert blir lagt ut. Bare følg med på siden hans.

Ellers har det vært en fin uke I den forstand at alle de fire hundene vi røntget ble fri for HD-A:-)Safir venter vi AD resultatet på, så vi kan ikke feire helt når det gjelder henne, enda. Baron blir nok røntget på albuene når han blir litt eldre, men vi er kjempeglade når det gjelder dette. Dermed blir også hundene flyttet over fra "Unghunder" til "Hanner" og "Tisper". Nå blir de værende hos på kennelen alle sammen, og særlig når det gjelder Baron, så gleder jeg meg utrolig til å stille han fremover. Kanskje blir han stilt i Sverige til sommeren og. Vi har ikke helt fått avklart det enda. Safir er helt nedrøytet, så det blir nok en stund til hun blir stilt.

Hannvalpen Dux viser utrolig stor glede når det gjelder å trene lydighet. Har lagt ut en liten videosnutt av han som dere kan se ved å gå inn p  http://video.msn.com/?user=67015461009464436    Husk å åpne i ny fane eller nytt vindu. Både han og Sasha vokser og er veldig glad i maten sin:-). De er heldige som har hverandre å leke med nå når det er så fint vær i  Bergen, da er de masse ute I hundegården.

Når det gjelder katten vår Sol, så ble hun stilt for første gang på utstilling I helgen, Norsk Skogkattmesterskap, og hun gjorde det veldig bra! Hun slo ut alle I klassen sin, og havnet I BIS ringen for kattunger.:-). Hun fikk en kjempefin kritikk. Neste helg skal hun stilles igjen, to dager på rad her I Bergen, så det blir veldig spennede. Jeg synes hun er kjempeflott, og nå er begge foreldrene hennes blitt Grand Internasjonal Champions, den beste tittelen en katt kan få, så hun slekter godt. Det blir vel kattunger også her på Dyngeland etterhvert:-).

Ellers må jeg også få skryte av Glenn. Han har alltid vært med meg en del på skogsturer med hundene, og I fjor var han med meg på tre fjellturer I Nord Norge. Men det siste året har han blitt mye sprekere, og det trengs for han har en mamma som går veldig fort:-). I går var vi og gikk fjelltur helt til fløyen, en tur som tok 4,5 timer opp og ned. Og Glenn som var yngstemann blant barna, ikke 6 år enda, han var den sprekeste. Han holdt godt følge med meg og Irene, og han bare koste seg gjennom hele turen. Under følger et par bilder underveis mot fjellet, og på toppen. Han kommer til å bli sprek denne gutten her etterhvert:-), og han bare elsker å være ute i naturen. Safir som nå er frirøntget, bar kløv for første gang i sitt liv, og hun var mektig sliten da vi kom opp, men hun var virkelig flink for det var enkelte partier hvor det ikke var så enkelt for henne å komme seg fremover.

3 stolte gutter. De to andre er 3 år eldre enn Glenn. F.V Glenn, Kaspar og Karl Mattias, straks på toppen.

Jeg og Glenn på toppen. Vi tok en velfortjent pust I bakken. Safir og trengte det. Det blåste såpass mye der oppe, at jeg måtte kle på meg ullgenser.

Ved masten på Ulriken der banen kommer opp til venstre- for de som ikke orker å gå så langt:-)

 

En stor hund, - i hjertelag, i intelligens, eksteriørt og ikke minst mentalt- er borte.

Bullebo`s Dixieland Dirty Dixson "Simba" f.23.05.1998-d. 20.05.09. Mitt hjerte gråter.

Har skrevet en liten tekst om hans siste døgn, samt tatt flere bilder, som du kan se/lese HER.

Du vil alltid være i mitt hjerte Simba. Aldri blir du glemt.

 

16.05.09 Da er vi endelig kommet oss hjem fra det store utland. Godt trøtte, og glade for å være tilbake igjen, selv om turen var veldig fin:-). Da jeg mellomlandet i Stavanger hentet jeg min nye stjerne, Dux. En fantastisk hannhund. Det ble ikke den jeg trodde det skulle bli,det ble den største, men det kan dere lese mer om HER.

Det var ikke bare kjekt å komme hjem. Bullmastiffen min Simba hadde spist lite når jeg var borte, og da jeg kom hjem kjente jeg på han, og oppdaget en enorm kul ved spiserøret. Kreften hadde brutt ut igjen, og jeg så han ikke var seg selv. Så jeg tar nok den tunge turen til veterinæren på onsdag. Godgutten skal ikke lide mer enn nødvendig, selv om det både er og kommer til å bli fryktelig tungt og vanskelig. Øynene mine fylles med tårer når jeg tenker på det. Han kommer til å etterlate et enormt tomrom her I huset. Han har vært en fantastisk hund, som ikke ord kan beskrive.

 

19.04 Dette blir nok siste oppdatering på en stund, da jeg reiser bort på fredag, og blir borte I tre uker. Valpekjøpere som trenger hjelp, eller andre som vil holde kontakten, kan bare sende mail, jeg tar med PC-en:-)

Husk at flottsesongen og hoggormsesongen er I full gang. Kjøp hoggormtabletter og flottmiddelet expot som du får på resept hos veterinæren. Noen flottmiddel kan være farlige for hunden, så pass på.

18.04  Da har vi vært I Stavanger og sett på de 4 hannvalpene hos kennel Rallarbo. De var nå 5 uker gamle. Det var 4 flotte, trygge gutter, hvor alle hadde god kvalitet, og hvor det var to og to gutter som var mest like eksteriørmessig. To hannhunder får store, kraftige hoder som faren. Dette er noe jeg liker:-), , mens to av guttene får mer normale hannhundhoder. Temperamentsmessig, så holdt oppdretterene en knapp på den minste hannvalpen (Hann nr. 2 på bildene), rett foran hann nr 1 på bildene (Den jeg personlig likte best alt I alt). Og det er kanskje rett at den minste hannvalpen var den tryggeste, men hannvalp nr.1 var veldig aktiv, og svært tillitsfull og glad. Han hoppet rett i fanget på Glenn og rundslikket han.

Hannhunden som kanskje blir den beste eksteriørmessig, hvis han ikke blir for stor, var hannhund nr 4 på bildene. Han var gedigen. Men med to så store foreldre, så må vi passe på at ikke valpen blir for stor som voksen. Han hadde det beste hodet, et bare helt nydelig hode og uttrykk, men han var en veldig rolig valp, og jeg trenger jo en med guff i. Hannvalp nr.3 på bildene, var en absolutt god hannvalp det og, men han hadde ikke like bra hode som nr.1 og 4. Men dere får nå se hvem dere liker best utfra bildene:-).

Heldigvis hadde alle hannvalpene begge testiklene på plass, og alle hadde korrekt bitt. Så den hannvalpen som jeg forhåndsbestilte, og som kommer til å bli min, hvis ikke de plutselig forandrer seg radikalt I forhold til hverandre, er altså da valp nr.1, og det var han vi tok flest bilder av. Han kommer til å hete Dark Dux på stamtavlen, og "Dux " til vanlig. Bildene kan dere se HER, eller under hannhundene mine, og "Dark Dux"

 

Må få skryte litt av Safir og denne gangen. I dag var andre gang jeg og hun har vært på en lang og god fjelltur sammen. har vært forsiktig med å belaste henne før hun er et år, men nå er det ikke lenge igjen til hun skal røntges. Skrekk og gru! Vi gikk til topps på Ulriken, fra Sædalen. En fantastisk fin tur, I et nydelig bergensvær. Sol fra skyfri himmel. Vi var naturligvis tidlig ute, så vi var kommet nesten helt ned igjen, når de fleste var på vei opp. Safir er en av de aller beste turkameratene jeg noen gang har hatt. Med unntak av fantastiske Nicita, så tror jeg aldri jeg har hatt en hund som er så flink å gå løs sammen med meg uten at jeg trenger å gi henne kommandoer hele tiden. Hun ligger jevnt 5-10 meter foran meg får hun lov til det, og gir jeg henne kommandoen å gå bak meg, så gjør hun det og følger meg der, selv  om vi møtte flere hunder. Jeg var bare så fornøyd med henne. Hun har bare et helt fantastisk gemytt. Stoppet jeg litt, så satte hun seg ned eller la seg ned uten at jeg trengte å si noe.

 

7 april. Lenge siden sist nå, det har vært travelt her hjemme, men nå er det endelig FERIE:-).Har jobbet I fem timer med hjemmesiden I kveld, så noen forandringer har det blitt.

 Kun vesle, herlige Sacha er igjen hos oss her på Dyngeland nå, da de andre 6 kullsøskenene har fått sine nye hjem. Bilder av valpene 6 uker, samt av valpekjøpere, og den jevnlige oppdateringen som vil komme på t-kullet, er nå lagt inn under "Bilder", og så går dere inn under T-kullet.   Jeg har uthevet dette kullet slik at det er enkelt å finne..

I tillegg er det nå oppdatering under "Tisper", der jeg har lagt ut bilder av kattepusen vi kommer til å få I mai måned. Vesle "Sol"  eller Alneskatten`s Beatrice er en helt herlig liten jente. Helt kritthvit skogskatt, med noe så sjeldent som to blå øyne. Hun har utviklet seg til å bli den vakreste kattungen I kullet av 6 stk, så det skal bli gøy å stille henne på utstillinger. Begge foreldrene er naturligvis Champions:-).

Det er også nå bestemt at jeg kommer til å få en hannvalp schæfer, da utvalget her ble mye større. Så oppdatering om denne gutten, blir flyttet fra tisper til hannhunder. Han henter vi rett etter at vi kommer tilbake fra ferie 15 mai. Vi regner med det blir fra kull nr. 2. Han kommer nok til å hete noe med "D" på stamtavlen, og jeg har tenkt på Dark Dux , da vi satser på at han får mørke, flotte farger.

 

 

23 mars. Nå har jeg oppdatert valpebildene og fortalt litt om de 5 uker gamle. HER. Hadde besøk av noen familier I helgen, det var kjekt. Hadde også besøk av noen venner av Glenn som ville hilse på de små. Det er populært for andre barn I barnehagen å komme hit på besøk. Denne gangen er det også Glenn sammen med valpene som preger bildene av de små. Jeg har nå bestemt hvor samtlige valper skal, tidligere enn vanlig:-).

Lørdag og søndag var det utstilling, og det gikk bra med samtlige unntatt med vakre Safir, som ikke dommeren likte I det hele tatt. Men slik er det med dommere som ikke er rasespesialister, da vet man aldri. Gamle Simba var vel den som gjorde det best, 11 år gammel ble han BIM og det var svært close race til å bli BIR! Fantastisk av en så gammel bulle. Mennesker jeg ikke vet hvem er applauderte da han entret ringen. Det sier noe om prestasjonen hos denne rasen. Det har vel egentlig aldri skjedd før at en så gammel bulle har blitt stilt på utstilling. Men Simba er bare unik. Les mer om dette under resultater.

13.03  Neste helg kan dere komme og treffe valpene lørdag og søndag 21-22/3 mellom 11 og 12. Hvis noen ønsker

kan dere komme begge dagene, men gi da beskjed. Anbefaler dere å komme klokken 11, da valpene fort blir slitne,

og da får dere ikke noe særlig inntrykk av de. Får dere se de våkne 30 minutter er det bra. Jeg er på hundeutstilling

den helgen, men jeg lager klart heftet som jeg anbefaler dere å lese før dere henter valpen. Espen er hjemme og tar imot dere.

 

12.03.09 Da har jeg lagt ut nye bilder av valpene 4 uker gamle. Har så smått begynt å velge en til dere nå. HER

08.03.09  Beklager sen oppdatering, hadde tenkt å legge ut bilder av valpene på fredag, men da fikk jeg plutselig en telefon fra noen som passet Saga at hun hadde blitt redd og løpt sin vei. Etter å ha lett etter henne hele natten, på et helt ukjent sted for henne på Sotra, og etter å ha vært borte I 13 timer, fant jeg henne plutselig ved veien da jeg kom kjørende.Saga var blodig på alle bena etter å ha løpt hele natten, men ellers var hun I forbausende god fom, og var glad og tilsynelatende fornøyd. Dette er noe av det verste jeg noengang har opplevd, men heldigvis endte det godt, og nå blir Saga boende her til hun blir mer moden:-). Hun er nok enda for glad i flokken sin.

Takk til forvertene til Sol som stilte opp på så kort varsel! Dere er fantastiske!! Og det var veldig kjekt å se Sol igjen.  Takk også til dere som passet henne, og som letet omtrent hele natten sammen med Espen.

Nå har jeg lagt ut nye bilder av valpene, 1-2 uker, og på torsdag la jeg ut nye videoklipp av de.

03.03.09 Hadde glemt å legge ut på nettet navnelisten med navn på "T", men nå skal alt være I orden:-), så hvis noen vil endre opprinnelige forslag, er det bare å gi beskjed:-). Har også redigert siden der jeg kommer til å presentere min nye valp:-). HER

29.02  Da er kullet registrert i kennelklubben, og det er svært viktig at dere mailer meg FULLSTENDIG navn, adresse, tlf nr og e-mail adresse som dere ønsker at skal stå på stamtavlen til valpen. Valpen skal hete noe på "T" på stamtavlen. Dere kan finne på et navn selv, ellers finner jeg på ett. Forslag til navn på "T" finner derenavn på T.htm HER. Viktig å gi meg beskjed straks dere har valgt dere et navn, for flere valper kan ikke hete det samme I samme kull:-). Det vil stå kennel-Secret-Garden T..... på stamtavlen. Husk at nye bilder og film er lagt ut..

28.02. Safir stilte på utstilling I Rogaland. Denne gangen ble hun nummer to i klassen, slått av en flott tispe, så da er det greit, selv om matmor ikke liker å tape:-)

Vi bodde hos familien Mehlum, innehavere av Kennel Rallarbo. Vi har bestilt oss en valp derfra, om det blir jente eller gutt, kommer ann på individene som vokser opp i de to svært spennede kullene de venter. Da vil vi få to schæferhunder, og det er nok:-). men med herlige Safir fikk vi, og særlig jeg, blod på tann. Tusen takk til kennel Rallarbo for deres gjestfrihet! Vi gleder oss stort til å få en ny liten schæfervalp. Har dere lyst å se de to kombinasjoenen jeg kommer til å få en valp fra, trykk HER

27.02  Mange nye bilder er lagt til under kull, samt mange flere videoer er lagt ut. Denne gangen har jeg lagd en film/bilder av hver eneste valp.

21.02.09 Safir vant igjen!! Se mer under resultater! Jeg har ellers lagt ut mange nye bilder av valpene:-) Se HER

15.02.09  Tre nye filmklipp er lagt ut av valpene 3 dager gammel. Kose dere:-). Jeg har nå også lagt ut en oversikt over valpebestillingene fra kullet, samt betaling av depositum o.l. På den måten kan dere følge med når penger er mottatt, og se hvor kullsøskenene skal. Alt ligger under "Kull".

14.02.09 Da har jeg vært igjen på utstilling, og denne gangen gikk det slik for dommer Sverre Sand;

Flotte Baron vant klasse 6-9 mnd valp

Secret-Garden Best Choice "Simba", ble nok engang BIS veteran, og 5 BHK med CK!! Supergrattis til eierne Janne og Eilev. Han er 11,5 år gammel, og slutter aldri å imponere. Jeg filmet han på utstillingen, og dere kan se filmsnutt av han ved å åpne linken I ny fane el. nytt vindu (høyreklikk), og se filmen med hans navn. http://video.msn.com/?user=6701546100946443616

King og Aragon ble begge stilt med fine kritikker, og begge fikk 1, men Aragon trenger enda mye tid for å bli ferdig utviklet, og King var helt ute av pels. Kristikkne kan leses under "Resultater".

12.02  Nala har nå fått valpene sine. Det ble 5 gutter og to jenter. For å se bilder av valpene etterhvert som de vokser til, gå inn HER. Husk på at vi må jobbe skift nå, så vær tolmodig med oss, hvis det ikke blir oppdateringer så ofte som dere ønsker. Men vi håper å kunne komme med bilder en gang I uken:-). Alt står bra til med alle sammen, men Nala fikk ødelagt livmoren sin og kan derfor ikke få flere valper. Dermed beholder jeg en denne gangen. Alle valpene er nå bortbestilt, med unntak av kanskje en.

07.02. Nala sin mage vokser og vokser, og småtassene sparker som bare det inni henne:-). Det er utrolig kjekt å holde hånden over magen hennes og kjenne alt livet inni der. Nala er enda sprek, og hun spiser godt. De to siste dagene, vil ofte tispen ikke ha så mye mat, så det er viktig at hun får rikelig nå. Nala har nå fått to ormekurer. Spennede tider I vente. Håper hun kommer på fredag, for på lørdag venter hundeutstilling, så det kommer til å bli en I overkant travel helg:-). Bindende kontrakter sendes ut til de som er sikker på at de ønsker valp, så snart de er født.

06.02  Den 9 mnd gamle hannhunden har nå fått et nytt godt hjem:-)

25.01.09  Da har jeg oppdatert sidene til flotte Baron og søte Saga. Dere kan nå se film og nye bilder av de også på sidene deres.. Husk påat de kun er valper, så det var litt vanskelig å få de til å løpe fint. Men se hvor flott Baron er blitt. Tror aldri jeg har hatt en så flott hannvalp hjemme hos meg før. Her er filmlinken:  Husk å åpne linken I nytt vindu ved å høyreklikke:-) http://video.msn.com/?user=6701546100946443616

 

21.01.09  Ultralydbildene viste at Luna desverre har mistet de valpene vi så sist, og hun hadde nok begynt å absorbere de allerede da, siden de var så små. Dette kan desverre skje ved førstegangsparinger, men selv har jeg aldri opplevd det før. Men da blir hun paret ved neste løpetid om ca 7-8 mnd. Men det var skuffende, for hun hadde begynt å legge seg ut og å endre adferd, men det hadde sikkert med hormonforandringene å gjøre. Neste gang vil hun bli paret enten med King eller med Baron. Med Nala går alt veldig bra, og vi håper hun får et riktig stort kull...:-)

14.01.09 Da er det bekreftet at både Nala og Luna er drektige. Nala kommer til å få et relativt stort kull på rundt 8 valper, mens hos Luna var de enda for små til å telle skikkelig, så jeg skal avgårde og sjekke henne på onsdag igjen. Men vi klarte å se 3 stykker med sikkerhet:-). Men de var pittesmå, rundt 50 mm:-). Jeg har lagt litt flere ultralydbilder av Nala HER. Bildet under viser 3, 5 foster:-)

Luna og Nala blir sjekket med ultralyd onsdag 14 januar. Vi får krysse fingrene:-)

05.01.2009  En virkelig nyhet. Nå kan dere gå inn og se levende bilder av de fleste av hundene mine:-). Det er ikke tillatt med lange klipp, men dere får likevel et bra inntrykk av hvordan de er. Høyreklikk på linken, og åpne den I en ny fane. På den måten får dere større bilde på skjermen.    http://video.msn.com/?user=805886723220802622    Deretter trykker dere på "vis alle", da kommer alle filmene opp, og de er merket med navn på hundene. Kjekt for dere som står på valpeliste nå og og venter på valp etter Luna og Nala, og Aragon og King:-).

 

23/12. Dagen før dagen:-). Her er det kommet masse julestemning, juletreet med lys er på plass, og alle gavene er kommet under treet. I tillegg er nå både Nala og Luna paret. Luna stod ikke lenge, kun tre dager, etter det knurret hun masse til King. Jeg tolker det som et godt tegn på at hun har tatt seg og derfor ikke ville ha han flere ganger. Nala derimot er kjempesulten, tar det og som et godt tegn. Under følger et bilde av Nala og Glenn tatt i dag.

GOD JUL ønsker jeg til alle kjente og til mine gode valpekjøpere. Håper det går fint med dere alle, både to og firbente.

7/12  Da har Luna fått løpetid:-). Les mer under kull....

2/12  Nala har nå fått løpetid, og vi venter på Luna. Nala sine valper vil bli født cirka 13 februar, og vil da bli leveringsklare til helgen 3 april. En super tid å få valp på, når været begynnr å bli varmere:-).

14/11-08 Har vært litt stille her nå..., men nå er resultatsiden oppdatert, M og O kullet er oppdatert, samt Baron og Safir sin side:-)

En KJEMPEPRESTASJON: Secret-Garden Katinka (Secret-Garden Best Choice- Solstrimmans Secret Song of Zeeta) Første hund fra Kennelen som er blitt GODKJENT REDNINGSHUND klasse A. GRATULERER!!!

I tillegg er hun klassevinner I klasse to, med en 0 og resten 9-ere og 10-ere, og er på vei mot klasse tre! Kjempebra gjort!

Hun har også 1 premie fra utstilling. Den kjempeflinke eieren er Mari Strand fra Ørsta

 

27/28-09.08 Vakre Safir gjorde det igjen veldig bra, og ble BIR og 4 BIG på en dag da hun egentlig ikke fikk vist seg fra sin beste side, pga jeg måtte handle henne selv, og det er kun meg hun løper etter I ringen. Men både rasedommeren Svein Bjarne Helgesen og ikke minst gruppedommeren Petru Muntean likte henne godt. Det var 8 hunder I grupper til Safir. Saga, Baron, Aragon og King gjorde det også alle bra. Les mer om det under resultater.

20.09.08   Vakre Safir slo ut hele 9 tisper I en svært sterk klasse der alle fikk rød, og hun vant hele klassen! Les mer under Resultater og under Safir sin egen side! Dette var et kjempeflott resultat, og når dette var hennes første utstilling er det nesten for godt til å være sant:-). Les mer under resultater og under hennes egen side.

07.09.08     Mange sider er nå oppdatert; resultatsiden, Luna, Aragon, King, Saga, Safir ,Baron, bilder o, og r-kullet.

02.09.08   Takk for alle tilbakemeldinger og kondolanser vedrørende Carmen. I dag fikk vi tilbake prøvesvarene, og de har ikke funnet noe galt- utrolig nok. Så jeg vil aldri få svar på hvorfor hun døde. Jeg ønsket ikke å obdusere henne, for da hadde jeg ikke fått henne hjem igjen. Så nå ligger hun gravlagt her på Dyngeland sammen med Mandy, mamma sin herlige golden tispe som døde for 1 mnd siden, nesten 13 år gammel.

25.08.08 En av de tristeste dagene I mitt liv! Vakre og en av de mest fantastiske og snilleste hundene jeg har eid, skjønne Carmen, døde I dag kun snaue 5 år gammel. Senest for noen mnd siden var hun en av to tisper jeg tok med meg til Sverige for å pare. Hun var I strålende form helt til søndag kveld. Mandag morgen hadde hun blodig avføring, og utover dagen ble hun stadig dårligere, uten at veterinærene fant ut grunnen. 23.30 døde hun! Et fantastisk hundeliv er gått bort, så altfor, altfor tidlig!

12.08.08   Både Aragon og Luna var friske på øynene sine:-). De ble øyenlyst I dag av øyenlyser Eva Heldal Monsen. Dermed kan de nå begge brukes i avl, så det var kjempebra.

03.08.08  Det tok sin tid, for jeg vsste jo ikke hvem dere var alle sammen,- jeg hadde bare masse bilder,  men nå har jeg endelig fått lagt ut bilde av alle dere som kjøpte valp av meg før og i sommerferien. Dere finner bildene under "Bilder" og da henholdsvis "R-kullet" og "S-kullet". Jeg mangler bilder av et par stykker, så jeg håper dere sender meg noen:-). Dere andre må gjerne sende meg noen bilder som dere har tatt I sommer:-). Som dere ser av Saga, Baron og Sol utvikler de seg mye...... De tre sistnevnte har alle fått sin egen side, så der kan dere gå inn å lese- via "tispene/hannene".

Flere bilder av vakre Safir har jeg også lagt ut på hennes side.

25.07.08 HURRA! Aragon, eller Solstrimmans Wild Style ble fri for HD- A

20.07.0   Da har jeg kommet fra ferie. Kom hjem natt til i går. Det har vært godt med bare avslapning og lange fjellturer hver dag. I tillegg hadde vi 6 dager med strålende sol, en sjelden ting. Så da har alt bare vært helt topp. Men godt å komme hjem og. Mye som må gjøres både når det gjelder hunder, hus/eiendom samt forberedelse til neste skoleår. Etterhvert nå kommer jeg til å legge inn nye ting på hjemmesiden. Så bare send meg bilder  av de små- og dere!:-), og husk å skrive på mailen hva de heter på stamtavlen/hvem foreldrene er- det letter mitt arbeid. Skal få lagt dere inn under det enkelte valpekullet under "Bilder". Har lagd en side til både Saga og Baron som jeg beholdt selv etter siste kullet. Jeg beholdt også Sol fra kull nr 1, men hun er jeg deleier med et par som bor rett i nærheten av meg. Men skal få lagd side til henne og når de kommer fra ferie. Saga og Baron kan dere se via link fra "hannene" og "tispene".

28.06   Nå har jeg tatt mitt valg, og dere som skal ha valp etter Zeeta kan nå se hvilken valp dere skal ha. Jeg er på ingenmåte sikker, men jeg måtte nå bare velge en:-).

27.06   Endelig kommer det noen oppdateringer på sidene mine. Har vært I England, og har ellers hatt noen av de travleste ukene I mitt liv:-). Men nå er vesle Safir kommet hjem til meg, en herlig liten frøken! Jeg har lagt inn nye bilder av Zeeta sine valper, de blir levert fra 7 juli. Kan dere som skal ha valp I dette kullet, sende meg en tekstmelding om tidspunktet, eventuelt sende det til Espen? Jeg drar på ferie på søndag, men skal ha valgt valp til dere alle da- og legger det inn på siden I morgen under kullet. Espen sitt mobilnummer er 45601043. Dere må ikke sende det til meg på mail, da jeg ikke får lest den særlig ofte. Slik det virker, skal alle hente mandag 7 juli, så da er det veldig viktig at vi får organisert tidspunktene, så dere ikke kommer samtidig alle sammen:-).

Stella sitt kull er omtrent levert, kun to hannvalper Igjen og de drar I morgen og på mandag. Tispevalpen min, vesle Sol, er deleid med to herlige mennesker, der jeg vet hun får den pregningen hun trenger. Det er en del av dere som jeg ikke har fått tatt bilde av. Supert hvis dere kan sende meg bilde av dere sammen med valpen, slik at jeg får dere inn på hjemmesiden min, så snart jeg kommer hjem fra ferie. Håper det går bra med valpen dere har fått! Bare send bilde så snart dere får tid. Lykke til videre alle sammen. Husk ormetabletter og flottmiddel! Ellers må dere nyte sommeren.

14 .06 For dere som snart skal hente, husk å betale inn på kontoen min noen dager I forveien, da det av og til tar opptil 3 virkedager  før jeg har beløpet registrert på min konto. Ev husk å ta med kvittering på betalt beløp. Ønsker ikke kontanter:-). For dere som skal hente fra fredag kveld til og med tirsdag må ringe Espen eller sende han en tekstmelding så han vet når dere kommer, samme dag som henting- selv om jeg nå har lagd liste på dette. I fall dere blir forsinket o.l. Hans nr er: 45601043 Guttene er nå merket og fordelt:-). har skrevet under de hvem som skal hvor....To av jentene er også fordelt, de andre må jeg studere i morgen og... de er veldig vanskelig å skille.

11.06   Nye bilder av valpene i begge kull blir lagt ut I kveld. Det som er viktigere; det nærmer seg tid for henting av de små......, og det er nok mange som gleder seg mye. For at jeg skal kunne få lagd meg en oversikt over når dere kommer, og lage et tidsskjema, setter jeg stor pris på om dere nå så snart som mulig kan sende meg dag og tidspunkt dere ønsker å hente valpen. Ønsker I minst mulig grad å møte flere samtidig. Jeg reiser til England fredag kveld og er tilbake tirsdag kveld, men Espen er hjemme, så det går fint for dere som henter i dette tidsrommet. Jeg lager klart alt av papirer, og plukker ut og merker hver enkelt valp. Utvelgelsen gjør jeg i løpet av helgen. Fredag mellom ett og fire kan jeg også møte noen av dere, hvis det passer.

07.06 Nye bilder av vesle Safir er nå lagt inn. var og plukket henne ut i dag.

07.06  Dere som skal komme I morgen....., Espen kommer helt sikkert til å ta valpene ut, da får dere et mye bedre inntrykk av de. Men blir det like varmt som I dag, så kan de ikke være så lenge ute, max 30 minutter, så jeg vil anbefale dere å komme klokken tolv. Valpene blir jo fort trøtte og, så kommer dere ett, ligger nok de og sover alle sammen.

01.06  Nå har guttene vært ute I dag, og som med jentene var de ikke mye redde, nei:-). Skulle egentlig ikke jobbe med hjemmesiden min I dag, men det ble tatt så mange fantstisk fine bilder I går og I dag, at jeg har lagt inn mange nye innpå kullet. Kose dere:-)

31.05  I dag har tispevalpene til Stella vært ute, I morgen er det hannhundene sine tur:-). De koste seg I finværet, men ble fort trøtte.

Kan dere som vil se valpene til Stella neste helg- (vi tar det søndag mellom 12 og 1400), gi meg beskjed? Slik at jeg vet hvor mange som kommer?

29.05. Nye bilder er lagt ut av valpene I begge kullene.

28.05  Nå har jeg lagd en side til min kommende lille stjerne "Safir":-). Dere kan lese om henne ved å gå inn via "Tispene", eller ved å klikke på bildet. Jeg skal hente henne I Oslo torsdag 19 juni, så hun kommer rett før valpeleveringen, men det kommer nok til å gå bra.

27.05  Alt går heldigvis fortsatt fint med alle valpene, og nå er Zeeta sitt kull solgt også. Det betyr at dere som har bestilt valp etter henne må sende meg fullt navn, adresse og tlf som dere ønsker at jeg skal registrere valpen på, og eventulet et navn på S- som skal stå på stamtavlen. Her er det mye fint å velge mellom. Eks kan være: Secret Mission, Secret Flame, , Styal Samarkand, Samsonite, Shrek, Sailor Boy, , Style Master, Osv. Foran navnet kommer da oppdretternavnet "Secret-Garden". Secret Songs of Zeeta og Show Gun er tatt.

21.05 Nå er de gjenlevende valpene 3 dager gamle, og heldigvis står alt bare bra til med de, samt med Zeeta. Men enda en av valpene, en skjønn liten gutt, døde natt til onsdag. Plutselig fikk han problemer med å puste, uvisst av hvilken grunn. Han fikk delvis krampeanfall, og etter en stund døde han. Flere sider er nå oppdatert.Link til bilder av valpene til Zeeta er nå lagt inn under "Kull"- sikkert mange som ønsker å se de:-). Nye bilder er også lagt inn av valpene til Stella.

19.05 Vi valgte å ta keisersnitt på Zeeta pga tiden, og det var egentlig bra, for en av valpene satt fast i livmoren. Det var 4 jenter og 5 gutter, men desverre døde to av jentene. Vi jobbet mye med den ene, men vi klarte ikke å vekke henne opp etter narkosen. Den andre valpen var livsglad og fin, men den hadde utlagt tarm. Dette ble ordnet, men veterinærene trodde den lett kunne få mye smerter, så da valgte jeg å la den få slippe. Dette vil jo si at det var en del som ventet på tispe som ikke får det, men slik er det.  Så det var nå litt trist i dag da, men samtidig er både zeeta og de syv gjenlevende i fin form. En hannvalp er fortsatt "ledig".

16.05  Nye valpebilder er lagt ut:-)

15.05 Det har vært tull med hjemmesiden min, og en valpekjøper har gjort meg oppmerksom på det. De siste oppdateringene på ulike sider, var plutselig ramlet ut. Håper ikke det skjer Igjen. Det er ihvertfall ordnet nå. Nye bilder av valpene til Stella kommer I løpet av helgen. De har nå åpnet øyenene, nesten alle sammen. Men forskjellen I tid, tyder på at de nok har blitt unnfanget med et par-tre dagers mellomrom. Alle sammen er runde, gode og i fin form. Det begynner å bli mer hund av de nå, og de klarer å gå litt bortover ullteppene. Nydelige er de:-)

Zeeta nærmer seg fødsel med stormskritt. Temperaturen er lav, nesten 36 grader, og I dag ville hun ikke ha hundemat. I tillegg hadde hun kastet opp I natt. Typiske tegn for henne når det nærmer seg. Var på røntgen med henne I går, det er sikrere enn ultralyd når det gjelder å se antallet, og da så vi 9, men deler av livmoren var tildekket. Men ni blir det ihvertfall, så får vi håpe alle lever. Det er ihvertfall mye liv inni henne nå. De sparker som bare det, og vil tydeligvis ut. Zeeta er jo en erfaren mamma, og legger seg ofte i hundekorgen, der hun skal føde. Hun vet hva den betyr, og jeg tror hun ser frem til dette, for hun er rett og slett en fantastisk mamma. Det som taler imot at valpene kommer på 17 mai, er at melken ikke har fylt seg opp hos henne enda, det bruker å skje døgnet før fødselen, eller rett etter fødselen. Men vil nok tror det er valper nok til alle som ønsker valp av henne, kjønnsfordelingen vet jeg jo ikke enda, men hun bruker å få jevnt med tisper og hannhunder. Har åtte på liste, så kanskje har jeg en eller to til overs og, enn så lenge:-).

12.05 Diverse sider er nå oppdatert, bl.a bilder I diverse kull. Se under "Bilder".

VIKTIG!!

11.05 Supert hvis alle dere som skal ha valp etter Stella sender meg FULLSTENDIG navn,adresse og telefonnummer som valpen skal bli registrert på. For noen av dere har jeg kun ett navn, der dere antagelig vil at det skal være to. Viktig at jeg får det så snart som mulig, så jeg kan få sendt inn papirene før neste helg.

10.05. King gjennomførste I dag sin første offisielle jaktprøve. Den var svært vanskelig, 3 ganger verre enn sist, og med sterk sol I hele dag, samt at King trakk nr.11 ut, ble det mange varme timer å vente. Det var hele 6 lange markeringer, 3 I sivvann, de andre tre var bak bakketopper. Mer beskrivelse av prøven, samt bilder ligger innpå King sin side. Utrolig nok klarte han premiering, Han var den klart yngste deltageren med sine 14 mnd, (den nest yngste var nesten 2) så med 3 premie I dag, så kan han nå stilles I bruksklasse på utstillinger. :-). Kjempeflink var han, for denne dommeren ville virkelig sette hundene på prøve! Nye bilder av valpene blir lagt ut i morgen.

 

08.05  Har nå fått inn fem navn, og de er da opptatt. Innen en uke må jeg få navn fra dere andre, ellers lager jeg navn. NKK er så trege med stamtavlene nå, at jeg må få sendt inn papirene I god tid før henting. De fem navnene jeg har fått inn er Romeo, Riversideboy Santo og Rose My Everlasting Love,  Ravn og Rose.

07.05. Alt går fortsatt fint. Hele kullet til Stella er solgt, og kullet er nå foreløpig forhåndsregistrert I NKK. For dere som skal ha valp etter henne, og som skal hente valpen helgen 20-22 juni (det gjelder de fleste av dere), bør tenke på å bestille flybillett, da det max kan være to hunder med inn I kabinen samtidig. Fredag kan jeg ikke levere på flesland flyplass før etter fem, men lørdag og søndag er det dere som bestemmer tidspunkt. Når det gjelder valpene, er det jeg som velger ut valp til hver og en av dere utfra ønskene deres. (Har fått et par forespørsler om dette). Dere kan komme og se valpene lørdag 7 juni og søndag 8 juni, mellom klokken tolv og to. Send meg da en melding når det nærmer seg, så jeg vet hvor mange som ønsker å treffe de da.

For dere som selv ønsker å bestemme stamtavlenavnet, så skal det begynne på bokstaven "R", f.eks. "Rose" (På stamtavlen blir det "Secret-Garden "Rose"). Andre navn kan være Rusken,Ronja Røverdatter, Rosemary, Roger Rabbit, Rocky, Rambo,  Osv, osv. Dere bestemmer naturligvis selv hva dere vil kalle han/henne.

Når det gjelder Zeeta, har hun vokst godt nå, så jeg satser på at hun får nok valper hun og, til alle dere som venter I spenning:-)

06.05. Alt går kjempefint med de små. Ingen løse mager, og alle er mette og gode. Nye bilder er lagt ut.......:-)

03.05  Alt går fortsatt fint med de små. De suger melk annenhver time, og Stella har heldigvis rikelig med melk. Når de ikke ligger med Stella så ligger de inni en liten bag med varmeflaske. De er blitt merkbart mer fornøyd de siste timene, gode og mette som de er. De er jevne og fine I størrelse, og litt av fargenyansene er begynt å komme, etter at de er helt lyse fra fødseln av. Bilder av de små er nå lagt ut under "Kull", eller du kan gå inn her.

02.05  Det ble keisersnitt. Etter kontrollen I dag, mente veterinæren at det var det beste både for mor og valper pga størrelsen på livmoren. 11 stykker ble resultatet. 6 jenter og 5 gutter. Så alle dere som har skrevet kontrakt er sikret valp:-). Bilder kommer, men nå trenger vi alle hvile og ro. Samtlige valper er livlige og livssterke.

01.05  Det ser ut til at Stella venter til tidligst I morgen med å få valpene- heldigvis. Hun har spist godt I dag og, om enn har brukt noe lengre tid, men ned gikk det til slutt. Temperaturen er også stabil på 37,5. Men hun og gulvet må vaskes minst en gang I timen.......Hun er rolig, men vil helst at jeg skal være sammen med henne, og det er helt normalt.

Det ser ut som Narnia har funnet seg et nytt hjem nå. Hun skal være der en uke nå, men alt ser ut til å gå helt fint. Hun er heldig og har kommet til en voksen dame I 50-årene, og der vet jeg hun kommer til å ha det som plommen I egget. Ikke bor vi langt fra hverandre heller:-)

30.04. Stella later vannet hele tiden inne nå. Hun har ikke kontroll I det hele tatt, og gjør det mens hun ligger. Så her er det mye vask av gulv og hund:-). Ny opplevelse for meg dette og, men det er nok den lille rakkeren som er årsaken. Han er vel så aktiv, ønsker vel å komme ut. Heldigvis er temperaturen stabil, og hun har spist greit med brødskiver I dag og. Hun er fortsatt helt rolig, og det er og et godt tegn. Men det skal bli godt for henne å få de ut snart.

To dager før fødsel håper jeg.....Nå har hun fått masse melk I alle pattene, så nå er hun klar, og snart jeg:-)
Håper det kommer frem på bildene hvor gedigen hun er!

29.04 Stella har heldigvis spist godt I dag og, og temperaturen har ikke gått videre ned. Det er supert synes jeg, da jeg så inderlig håper hun venter til fredag morgen......Vanligvis vil de ikke ha mat det siste døgnet før de nedkommer. Men stakkars hund, hun vet ikke hvordan hun kan ligge. Magen er jo I veien uansett. De spenner og sparker som bare det. I går kveld måtte jeg faktisk en tur til veterinæren med henne. Plutselig kom denne nemlig ut mye vann. Jeg ble redd fostervannet hadde gått, men det stemte ikke med masse andre ting. Men måtte jo være sikker, så stor som hun er. Alt var heldigvis bare bra. Det var en valp som ligger rett over blæren hennes, og han var i full aktivitet så vi på ultralyden, så det var nok derfor. Siden har det skjedd tre ganger til, så han har nok flyttet seg for å være klar til å komme seg ut ja. En fremadstormende valp det der..:-) Desverre er det jo alltid valp nummer en som er i faresonen, samt de siste valpene i et stort kull. Men vi får håpe det går bra med alle sammen. Veterinæren var og litt bekymret for henne, siden hun var så stor, så han ringte meg faktisk på jobben i dag! Ikke verst. Alle får krysse fingrene.....

28.04 Stella har den siste halvannen uken stort sett bare sovet. Hun orker bare å gå ut på do litt, før hun må sette seg ned. Ellers er hun I fin form. Bare bra at hun ligger mye I ro, hun trenger kreftene..., og da er det større sjans for at valpene ikke kommer for tidlig I forhold til hva de bør. Magen vokser fortsatt, er nesten redd for at den skal eksplodere....., men hun vil ikke lenger ha hundemat, så det går I skiver med leverpostei og makrell I tomat. Viktig med næring. melken har nå begynt å komme for fullt i pattene, men det er nok enda noen dager igjen. Har en feeling at de kommer på torsdag, men håper inderlig hun venter til fredag, da jeg har så dårlig erfaring med den akuttvakten som skal være tilogmed torsdag natt.. Det beste er visst hun klarer alt selv, men med et så stort kull som hun ser ut til å ha, blir det lett komplikasjoner. Temperaturen i morges var 37.5, i går var den 37.9, så hun synker som hun skal. Når temperaturen er under 37 grader, er det under et døgn igjen. Vet dere er mange som følger med innpå sidene her. Skal prøve å oppdatere hver dag fremover nå..., Vet dere er spente.....

Zeeta og vokser, men hun er på langt nær så stor som Stella var. Det er 2,5 uker igjen for henne, ca. Hun er sprek og fin og er med de andre hundene på tur.

26.04 Pass på alle sammen. Ormesesongen er her for fullt! Dette er hva som møtte meg da jeg og King var på jakt på søndag... Har aldri sett en så stor og velfødd hoggorm før. Se den magen. Hun var utrolig rolig, så hu  var nok mett og god ja. Slike dyr fasinerer meg, men de er livsfarlig for hundene, så pulsen steg noen hakk da jeg traff på henne, ja. Men jeg så heldigvis ikke flere den dagen. HUSK hoggormtabletter. De redder liv.

 

24.04. Naturens gang er merkelig, og desverre har Audi mistet fostrene sine, uvisst av hvilken grunn. Hun har nemlig ikke vært syk.  Kjempesynd, for hun har en fantastisk mentalitet.

21.04 Carmen var tom som vi trodde. Zeeta derimot hadde mange valper. Ultralyd bildet med beskrivelse kan du se her. Vi så 8-9 valper hos Zeeta, men hun kan lett ha flere, for de kan gjemme seg bak hverandre.

20.04  Stella har den siste uken fått en ENORM mage, og jeg kan nå kjenne de små sparke:-). En fantastisk opplevelse.Jeg tør nesten ikke tenke på hvor mange valper hun har, og enda er det to uker igjen.... Selv Zeeta som bruker å få rundt 11-14 valper, har ikke brukt å være så stor som dette, når det er så lenge igjen. Lever alle valpene, blir det nok mye å passe på her ja. Så dere som venter valp av henne kan nok ta det med ro. Her blir det valp til alle:-) . Har prøvd å ta bilde av henne, eller rettere sagt magen:-), men det er ikke så lett å danne seg et inntrykk. men hunden er ikke overvektig- alt er MAGE. Bilder kan du se HER

Zeeta vokser også..., men hun har jo fire uker igjen. Ny ultralyd av Zeeta skal jeg ta i morgen, da fostrene var så små sist. Det blir spennende....Ultralydbildene blir lagt inn I morgen, under kombinasjonen.

14.03. Endelig har "Paddy", eller Kinlochlagan Paddywhack, fått sin egen side under hannene.

10.04  Carmen så desverre ut til å gå tom, men Zeeta var heldigvis drektig med mange små. Heldig at Zeeta fikk løpetid 2 mnd før tiden, ellers hadde den lange turen til kalix vært forgjeves. Men Zeeta har jo fått 9 valper på det minste I tidligere kull, og 15 på det meste, så vi regner med mange fine valper etter den flotte hannhunden. Carmen blir paret ved neste løpetid, om 6-7 mnd.

09.04. King bestod kvalifiseringsprøven I jakt med glans, og kan nå delta på den offisielle prøven I mai. Sist han stilte- I klubbmestersapet I mars, fikk han 2 premie I NBK.

05.04 Jeg anbefaler ALLE mine valpekjøpere, og dere som planlegger å kjøpe valp, å sette av tid til å se programmet "Hundehviskeren" hver søndag halv åtte på TV Norge. Har du ikke tid da, ta det opp. Det er veldig lærerikt, og dette er et virkelig bra program  motsetning til mange andre lignende programmer. . Hundehviskeren vet virkelig hva han snakker om!!

05.04.08- nye bilder er lagt inn av P-kullet. Supert at dere sender meg bilder! Resultatsiden er og oppdatert.

04.04.08 Simba har endelig fått sin egen side på hjemmesiden, Dere finner han under "Hanner", og klikker videre derfra.

28.03.03. Det gikk bra på NKK utstillingen I Bergen. King vant sin klasse med HP, og gamle, gode Simba fikk CK som veteran og ble 4 Best In Show veteran. Se bilder under resultater.

26.03.08. Gode nyheter!!! til alle dere som venter.... Både Stella og Audi er nå konstatert drektige:-). Stella kommer til å få mange!! valper, for det var bare svart på svart inni henne. Hun har så mange at de var umulig å telle, tippet mellom 9-11 valper. Audi får 3-4 stykker. Ultralydbilder av fostrene blir lagt ut på hjemmesiden under den enkelte kombinasjonen.

24.03.08- Flere nye, fine bilder er lagt ut av Aragon under siden hans.. Jeg måtte jo benytte meg av det fine vinterværet her I Bergen:-)

21.03.08. Da var vi hjemme igjen etter en ukes lang Sverigetur for å pare Zeeta og Carmen med flotte Disco. De ble paret to dager hver, og alle paringene gikk supert, så nå er det bare å vente i spenning 3-4 uker..... Vi ble kjempegodt ivaretatt hos Kennel Solstrimmans. Så TUSEN TAKK til Leif og Katrina Backstrom for deres gjestfrihet! Vil du lese mer om oppholdet der, og se bilder fra turen, trykk HER

14.03.08. King ble FRI-A på hoftene. AD resultatet foreligger ikke enda, men vi krysser fingrene for at det og blir like bra.

06.03.08: Zeeta, Carmen og King ble alle øyenlyst UA (uten anmerkning) av Vet. Eva Helldal Monsen. Secret Garden Marco som bor i Hommersåk ble røntget Fri for HD-A. Kjempeflott!

02.03- Denne dagen var det King sin tur- han skulle stille jaktprøve for første gang, 11 mnd gammel. Vi tok det som trening , men det gikk kjempebra. King fikk 2 premie i NBK og fikk en flott kritikk. Han ble med det nr 6 i klubbmesterskapet i jakt.

01.03. Flotte Aragon (Solstrimmans Wild Style) ble igjen BIR og han ble I tillegg 2 BIG. Han viste seg suverent, og nye bilder er lagt ut av han.

29.02- Carmen fikk I dag løpetid, og vi parer henne om en 13 dagers tid.

28.02- Audi har nå hatt tre vellykkede paringer med Robby, og vi venter I spenning.....

19.02   - Stella fikk løpetid I dag, og vi parer henne om en ca 10 dagers tid. Da hun fikk løpetid litt før vi beregnet, og King ikke kan bli røntget enda, har vi byttet hannhund. Ser mer info under planer.

12.02.08 fikk Audi løpetid. 21.02 reiser vi ned til Fredrikstad for å pare henne. Det blir veldig spennende, og vi krysser fingrene, for at hun tar seg. Samtidig håper vi at Carmen og Stella snart skal begynne å løpe. Kompis og King er ihvertfall veldig til å snuse......

08.02.08  Aragon ble BIS valp. King vant juniorklassen med HP, mens Kompis fikk første med HP i unghundklassen. Gamlemor Nicita på snart 11, fikk Ck I en utrolig god veteranklasse. Se mer detaljer under Resultater.

28/1-08 Alt var supert med Audi- som vi trodde, så nå blir det snart et schæferkull her på tunet- håper jeg:-), om en 3 mnd tid.

29/1-08 Hjemmesiden min er under utbedring, så beklager hvis det er litt rot innimellom:-), men resultatet blir nok bra.

09.01.08 Da fikk vi bekreftet fra NKK at både Luna og Kompis er FRI på hoftene!!:-)))). Det betyr at pappaen til kullet Secret-Garden Best Choise har avlet kun frie hunder, minus en med svak grad. Kjempebra!

04/01-08- dro vi til Askim for å røntge Kompis og Luna. Begge hoftene så supre ut, så vi regner med at begge blir fri. :-)

11/11-07 Stord hundeklubbs utstilling- Det gikk så bra som det kunne!

Vi hadde med to hannhunder, begge ble klassevinnere, og King ble BIR og 4 BIG.

" Meget lovende valp. Prima hode. Utmerket hals og overlinje.Velvinklet foran og bak. Godt bryst for alderen. Solid benstamme. Meget effektive bevegelser. Utmerket pels. Meget tiltalende temperament."

Solstrimmans Artic Polar Bear fikk strålende kritikk, og ble BIR og 4 BIG.

Rasedommer var Carsten Lang.

 

 

 

 

 

"Meget lovende valp. Velskåret hode. Utmerket overlinje. Velvinklet foran og bak. Godt bryst i forhold til alder. Solid benstamme. Meget gode bevegelser. God pels. Trivelig temperament."

Solstrimmans Wild Style vant også sin klasse og ble 2 BHK. Han og fikk utmerket kritikk:

 

 

28/10-07. Det går nok enda ca et døgn før Nala får valpene sine tror jeg. Hun har spist litt og er veldig rolig. Men på den andre siden var temperaturen hennes 36, 8 i morges, noe som tilsier at hun skal føde innen et døgn, så det er bare å vente spent med:-), og krysse fingrene for at alt går bra.

10/10 - 07. Stella var desverre ikke med valper og vil bli paret igjen ved neste løpetid.

Nala derimot venter rundt syv valper 28/10-07. Se de utrolige ultralydbildene HER.

"Simba" ble BIM med CK 30/09-07. Gamlegutten slo ut en mye yngre champion, og holder fortsatt koken.

 

30/09- 31/09-07

"King"- Solstrimmans Artic Polar Bear ble 2 BHK 6-9mnd for Marianne Holm Hansen , og han vant 6-9 mnd for Bertil Lundgren

 

Vi GRATULERER Secret- Garden Katinka med eier Mari Strand.

Katinka er 1,5 år , men er nå godkjent kl.B redningshunder, har førstepremie lydighet kl.1 (176 poeng), samt 1 pr. JK utstilling.

Super innsats!!!

2/9- 0350-1000- Zeeta fikk endelig ut sine 11 nydelige små. 6 tisper og 5 hanner ble det.:-)

 

 

27/8 kommer vesle Aragon- Solstrimmans Wild Style hjem til oss

i Bergen, fra Sverige. Gjett om matmor i huset gleder seg. Er han ikke

bare helt nydelig skjønn? Og se den utrolig flotte fargen han kommer til å få.

Han kommer til å bli like mørk som Paddy.

13/8. 07. Ultralyden viste 8-9 valper i magen på Zeeta. Ikke lenge igjen nå. Venter i spenning:-)

17.06.07  ZEETA HAR ENDELIG FÅTT LØPETID!!!!! (Solstrimmans Secret Song of Saga), og vil bli paret med Paddy om ikke lenge.

16/5- ble den firbente familien litt større her på Dyngeland. Da kom nemlig Solstrimmans Artic Polar Bear til oss. En herlig, aktiv liten hannhund, som også kan sove- som dere ser av bildet. Livet er herlig for de små.... Mammaen er mørk gylden, så vesle King forventes å få en fin gyldenfarge etterhvert.

 

 

19/5 -2007. Simba greide det igjen!! På Norsk Dobermanns sin hundeutstilling ble han BIR og BIS veteran. Dommeren var også denne gangen fra Portugal.

 

Mars 2007: En unik prestasjon!! Bullmastiffen min NSUCH Bullebo`s Dixiland Dirty Dixson ble BIR og 2 BIG på NKK sin utstilling på Bønes i mars 2007. Gruppe 2 regnes for å være den tøffeste gruppen å plassere seg i, og han slo ut rundt 20 andre rasevinnere.

Simba beveger seg som en ungdom på tross av sin høye alder, han er nå blitt hele 9 år. 10 buller slo han i rasebedømmelsen.

Dette er andre gang av to mulige i år, at Simba blir BIR. Sist ble han 4 BIS veteran.

Vi GRATULERER.

Secret-Garden Best Choice (i CERT, 35 CK)

NKK Bønes mars 2007 ble Simba BIR veteran og 4 BIS I den store ringen.

Kjempebra!

Vi Gratulerer !

Simba ble BIR veteran NRK avd Bergen sin utstilling i februar 07, og 2 BIS

 

20/4-07- nye bilder er lagt ut under "tisper".